Zoës Gode, Enkle Og Glutenfrie Havrekaker

Når barna får være med å bestemme på kjøkkenet blir det mer variasjon i kostholdet. Sunne matvarer som skal oppi matpakken er ikke alltid like lett å finne. Spesielt ikke noe som er både sunt og som smaker godt. Noen ganger er det lurt å la barna være med å velge maten sin selv.

img_7423

Å inkludere barna i matlagingen er noe av det beste jeg vet. Barna føler seg inkluderte, de syns det er gøy og matlagingen blir til en sosial sammenkomst. Når jeg utvikler nye oppskrifter spiller jeg ofte ball med mine barn og spør hva de syns. I det siste har de kommet med forslag på matretter og det syns jeg er kjempegøy. De kan komme med forslag fra for eksempel noe de oppdaget hos en venninne, eller kanskje på skolen. Vi tester ut forslaget, bytter ut litt ingredienser og lager vår egen vri. På den måten blir det mindre kjedelig på kjøkkenet, pluss at det blir mer variasjon i hverdagskostholdet.

Den oppskriften jeg deler i dag er det min datter som har laget, inspirert fra en oppskrift hennes venninne lagde. Det er en enkel oppskrift på havre -og banankaker, som både smaker godt og er perfekte som mellommåltid eller i matpakken.

Purasana Hemppulver

imgres

Vi har boostet næringsinnholdet i kakene med Purasana Hemppulver. Dette gjorde vi for å få litt mer protein og mikronæringsstoffer i havrekakene. Purasanas hempprotein pulver er både rått, glutenfritt og det inneholder hele 52% protein. I tillegg inneholder hemppulveret en god del magnesium, sink, jern og kalium.

Ved å tilsette litt hempprotein i maten kan du på en enkel måte øke mengden næringsstoffer. Hva kan bli bedre enn det? Hempprotein pulver gir deg også en god metthetsfølelse, langvarig stabil energi og virker stabiliserende på blodsukkeret. Noe som er spesielt viktig for både små og store barn.

Zoës Glutenfire Havrekaker

img_5886

2 Bananer

4 dl Glutenfrie Havregryn

1 ss Purasana Hemppulver

En klype Purasana himalaya salt

1 ts Naturata vaniljepulver

2 ss Biona kokosolje

Mos og bland alt sammen til en jevn og fin røre. Smør en bakeplate med kokosolje og form røren til små, cirka 4-5 cm i diameter, runde og flate kaker. Kakene stekes midt i ovnen på 180 grader, i cirka 20-30 minutter. Hvis du ønsker fastere kaker har du de lenger, men hvis du ønsker myke, litt bløtere kaker tar du de allerede etter 20 minutter. Du kan også tilsette frø eller nøtter både i eller oppå kakene hvis du ønsker det.