Hjemmelagde Lakriskuler, Perfekte Å Ha Med På Tur!

Jeg er kjempeglad i lakris og derfor deler jeg en skikkelig digg, sunn og enkel oppskrift på mine hjemmelagde lakriskuler i dagens innlegg.

IMG_0634

Jeg har ikke så mange oppskrifter med lakris og tenkte det var på tide å lage noen nye oppskrifter. Spesielt med tanke på at både jeg og datteren min ofte får lyst på noe med lakrissmak. Dessverre er det sånn at nesten alt du får kjøpt i butikken som smaker lakris inneholder mesteparten sukker. Skikkelig døvt syns jeg, spesielt når du ikke ønsker å spise masse sukker.

Derfor tok vi saken i våre egne hender og lagde våre egne lakriskuler med masse næringsrike ingredienser! Våre lakriskuler kan du både spise som mellommåltid eller som dessert, siden de er både sunne, næringsrike og skikkelig gode! Oppskriften er veldig enkel, det er bare å smelte oljen og kjøre alle ingrediensene  i en kjøkkenmaskin, så til slutt avkjøle røren for å rulle til kuler.

Lakrisrot

images-1

Lakrisrot er godt for mange av kroppens funksjoner, men roten er mest kjent for å øke blodtrykket, noe som er spesielt bra for de som har lavt blodtrykk. De som allerede har høyt blodtrykk skal være forsiktig når det gjelder inntak av lakrisrot. Lakrisrot er også godt for slimhinnene, fordøyelsen, hormonsystemet, den er også betennelseshemmende, antiinflammatorisk, antiviral, slimløsende og prebiotisk. Ikke dårlig for en liten rot som i tillegg smaker så godt!

Tips!

Er du for eksempel forkjølet, har influensa, mye slim eller hoster du mye så anbefaler jeg deg å drikke masse lakrisrot te!

Saltå Kvarn Fiberhavregryn

Fiberhavregryn-318x480

I oppskriften på lakriskulene mine har jeg også brukt Saltå Kvarns fiberhavregryn. Dette er en blanding av økologiske havregryn og økologisk hvetekim. Havregryn blir fremstilt når skrelt, hel havre dampes, klippes i små biter og presses til flak. Hvetekim er det tynne laget som dekker hvetekornet. Fiberhavregryn er blant annet rike på E-vitaminer, folsyre, magnesium och jern. De er også fiberrike og inneholder betaglukaner. Betaglukaner har vist seg være gunstige når det gjelder å styrke immunforsvaret og for holde kolesterolnivåene i sjakk. Denne kombinasjonen er mer næringsrik og fiberrik enn vanlige havregryn og jeg syns de smaker bedre! Jeg bruker de i blant annet grøt, pannekaker og i alle mine bakverk, istedenfor mel.

Hjemmelagde Fiberrike Lakriskuler

2 dl Mandelmel

1 ½ dl Saltå Kvarn Fiberhavregryn (glutenfrie havregryn hvis du ikke tåler gluten)

1 dl Biona kokosolje

¼ dl Finhakket kakaosmør (kan sløyfes men da smelter kulene fortere i romtemperatur)

1/2 dl Frø eller nøtter, jeg brukte ¼ dl Saltå Kvarn Gresskarkjerner og ¼ dl Purasana Hempfrø

1 god klype Purasana Himalayasalt

2 ½ dl Saltå Kvarn Cashewnøtter

1 ss Naturata Vaniljepulver

2-3 ts Lakrispulver

¾-1 dl Purasana Kokossukker

3 ss Naturata Lønnesirup (kommer an på hvor søte du vil ha de)

Smelt kokosolje og kakaosmør over et vannbad. Ha resten av ingrediensene i en kjøkkenmaskin og kjør til alt er blandet. Tilsett den smeltede kokosoljeblandingen og kjør til alt er jevnt. Sett alt i kjøleskapet til å stivne i en halvtime/time. Ta ut røren og lag kuler. Jeg rullet mine i en blanding av lakrispulver, kokossukker og kokosmasse. Oppbevares i fryser til de skal spises.