Villris rett med tahin og tamari marinerte grønnkålchips!

I dag er det tid for å dele villrisoppskrift nummer to! Denne gangen deler jeg også en sykt digg oppskrift på tahin og tamarimarinerte grønnkålchips! Perfekt til salaten eller som en sunn snacks!

Grønnkål Chips!

Jeg brukte en hel pakke økologisk grønnkål, den forsvant veldig fort og jeg var alene! Først skyller jeg grønnkålen, fjerner stilkene (stilkene bruker jeg til min grønne morgenjuice) og deler den opp i biter.

Så blander jeg sammen følgende ingredienser i en bolle:

4 ss Monki tahin uten salt

1 ss kokosolje

2 ss Francisco Gomez kaldpresset biodynamisk olivenolje

1-2 ts Purasana kokosblomstsukker

1-2 ts Lima tamari

En klype Naturata urtesalt

Deretter blander jeg alle ingrediensene godt sammen og så masserer jeg grønnkålbitene til de er godt dynket i sausen. Jeg sprer ut bitene på et stekebrett med bakepapir og har de i ovnen, midten/langt ned, på 125-150 grader i 15-20 minutter til de er noenlunde tørre, gyldne men ikke brente. Tid og temperatur vil variere fra ovn til ovn så det er lurt å følge godt med.

Villrissalaten:

3 dl ferdigkokt villris

En ss kaldpresset økologisk kokosolje

2 fint revne gulrøtter

Noen blader hjertesalat

En halv finhakket rød løk og noen fine strimler til topping

To finhakkede fedd hvitløk

En neve spirer, jeg brukte spicy spiremiks

1 ss Kaldpresset økologisk kokosolje

2 ss 2 ss Francisco Gomez kaldpresset biodynamisk olivenolje

Topping:

Furikake, fint strimlet rød løk og Purasana hempfrø

Fres den finhakkede løken i kokosoljen, tilsett den ferdigkokte villrisen når løken er mør, smak til med urtesalt og den finhakkede hvitløken. La surre i et par minutter, tilsett gulroten og hell deretter alt sammen i en bolle sammen med salaten og olivenoljen.

Topp det hele med spirene, hempfrø, furikake, strimlet rød løk og grønnkålchipsen.

God lørdag!