Hurra, bærsesongen har akkurat startet og jeg feirer med å dele oppskriften på verdens enkleste syltetøy!
Syltetøyoppskriften jeg deler i dag er superenkel, den er ferdig på 1-2-3 og den har kun noen få ingredienser. Du kan selvfølgelig bytte ut blåbærene i oppskriften med de du foretrekker eller har tilgjengelig og du kan selvfølgelig regulere mengden sødme etter dine ønsker og behov.
Forslag på bær du kan bruke istedenfor blåbær:
Stikkelsbær
Jordbær
Solbær
Rips
Bringebær
Multer
Bjørnebær
Våre Fantastiske Bær
Bær er helt fantastiske råvarer som inneholder masse helsebringende plantestoffer, spis så mye du kan! De er blant annet stappfulle med antioksidanter som er spesielt viktige for immunforsvaret. Dette er den perfekte matvaren å spise mye av på høsten for å forberede kroppen på vinteren som kommer!
Ønsker du lese mer om antioksidanter og bær fra et tidligere innlegg jeg har skrevet kan du klikke her
ChiaX Frø
I denne oppskriften har jeg brukt kvernede chiaX frø som fortykningsmiddel, noe som gjør det både enkelt, smakfullt og ikke minst næringsrikt!
Søtning
Jeg bruker Purasana kokossukker og Naturata lønnesirup i oppskriften, fordi jeg syns den kombinasjonen smaker best!
Oppskrift Blåbær Og Chia Syltetøy
3 dl Blåbær
2 ss Kvernede ChiaX frø
1-2 ss Purasana kokossukker
1 ss Naturata lønnesirup
Mos blåbærene og strø de kvernede chiafrøene over de moste blåbærene, rør godt og tilsett deretter kokossukkeret, rør litt til, sånn at alt er godt blandet. La røren/syltetøyet stå i en halvtime, rør litt inn i mellom, til frøene har stivnet. Syltetøyet er superdeilig å ha både på grøt, pannekaker, kokosyoghurt og i smoothies!
Jeg elsker å servere blåbærsyltetøyet med kokosyoghurt og kokosflak som topping, jeg har tidligere delt oppskrift på kokosyoghurt i dette innlegget her