Mat, helse og livsstil

Vegansk Mungbønneburger, Comfortfood På Sitt Aller Beste!

Nå som vi nyter ferien har vi forhåpentligvis litt tid til å lage både deilige og næringsrike oppskrifter! I dagens innlegg deler jeg en skikkelig digg vegansk burgeroppskrift som i tillegg inneholder masse næringsstoffer.

images

Det er sommer og da er det deilig å spise lett, men likevel tilfredstillende mat. Dagens oppskrift er plantebasert, mettende og veldig god, spesielt hvis du serverer den med søtpotetfries, som jeg gjorde!

Saltå Kvarn Mungbønner

download

Mungbønner er en av mine favoritter når det gjelder belgfrukter, jeg elsker den milde, nøtteaktige smaken og den myke konsistensen bønnene får når jeg har de i for eksempel en gryteoppskrift. Ønsker jeg litt mer tyggemotstand er spirene perfekte å ha som topping på en rett eller oppi en salat. Spirene er også veldig næringsrike, ordentlig supermat spør du meg!

Jeg har tidligere skrevet om mungbønner her

I oppskriften jeg deler i dag har jeg brukt økologiske mungbønner fra Saltå Kvarn. Først la jeg de i bløt over natten og etterpå kokte jeg de i halvannen til to timer i grønnsaksbuljong, før jeg lagde burgerne.

Mungbønneburger Med Arame

IMG_6612

 

Gir tre små eller to store burgere

4 dl Ferdigkokte Saltå Kvarn mungbønner

3 ts Agar agar

2 ts Kikertmel

2 Fedd hvitløk

1 Stekt finhakket løk

1 dl Bløtlagt arame

Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra arame i en bolle og mos dem med stavmikser til en jevn røre. Tilsett arame, rør godt, sett til side og la stå i 10 minutter. Form røren til to eller tre burgere, kommer an på hvilken størrelse du vil ha.  Smelt kokosolje i en panne og stek burgerne på middels høy varme fem minutter på hver side. Legg de over på en plate og stek i ovnen på 140 grader i cirka 20-30 minutter.

Serveringstips:

Jeg serverte burgerne på en seng av stekt purre, chilli og spinat. Som tilbehør hadde jeg salat, guacamole, aioli oppskrift her, finhakket koriander blandet med finhakket hvitløk og olivenolje, ovnsbakte søtpotet båter, sesamfrø og ristede cashewnøtter.

Drinken på bildet inneholder spirulina, avkjølt Clipper Skinni Mintie, bittelitt eplejuice, litt frossen banan, en kiwi og byggresspulver.Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *