Vegansk Mungbønneburger, Comfortfood Pü Sitt Aller Beste!

NĂĽ som vi nyter ferien har vi forhĂĽpentligvis litt tid til ĂĽ lage bĂĽde deilige og nĂŚringsrike oppskrifter! I dagens innlegg deler jeg en skikkelig digg vegansk burgeroppskrift som i tillegg inneholder masse nĂŚringsstoffer.

images

Det er sommer og da er det deilig ĂĽ spise lett, men likevel tilfredstillende mat. Dagens oppskrift er plantebasert, mettende og veldig god, spesielt hvis du serverer den med søtpotetfries, som jeg gjorde!

Saltü Kvarn Mungbønner

download

Mungbønner er en av mine favoritter nĂĽr det gjelder belgfrukter, jeg elsker den milde, nøtteaktige smaken og den myke konsistensen bønnene fĂĽr nĂĽr jeg har de i for eksempel en gryteoppskrift. Ønsker jeg litt mer tyggemotstand er spirene perfekte ĂĽ ha som topping pĂĽ en rett eller oppi en salat. Spirene er ogsĂĽ veldig nĂŚringsrike, ordentlig supermat spør du meg!

Jeg har tidligere skrevet om mungbønner her

I oppskriften jeg deler i dag har jeg brukt økologiske mungbønner fra SaltĂĽ Kvarn. Først la jeg de i bløt over natten og etterpĂĽ kokte jeg de i halvannen til to timer i grønnsaksbuljong, før jeg lagde burgerne.

Mungbønneburger Med Arame

IMG_6612

 

Gir tre smĂĽ eller to store burgere

4 dl Ferdigkokte Saltü Kvarn mungbønner

3 ts Agar agar

2 ts Kikertmel

2 Fedd hvitløk

1 Stekt finhakket løk

1 dl Bløtlagt arame

Bland sammen alle ingrediensene bortsett fra arame i en bolle og mos dem med stavmikser til en jevn røre. Tilsett arame, rør godt, sett til side og la stĂĽ i 10 minutter. Form røren til to eller tre burgere, kommer an pĂĽ hvilken størrelse du vil ha.  Smelt kokosolje i en panne og stek burgerne pĂĽ middels høy varme fem minutter pĂĽ hver side. Legg de over pĂĽ en plate og stek i ovnen pĂĽ 140 grader i cirka 20-30 minutter.

Serveringstips:

Jeg serverte burgerne pĂĽ en seng av stekt purre, chilli og spinat. Som tilbehør hadde jeg salat, guacamole, aioli oppskrift her, finhakket koriander blandet med finhakket hvitløk og olivenolje, ovnsbakte søtpotet bĂĽter, sesamfrø og ristede cashewnøtter.

Drinken pü bildet inneholder spirulina, avkjølt Clipper Skinni Mintie, bittelitt eplejuice, litt frossen banan, en kiwi og byggresspulver.