To Veganske Pannekakeoppskrifter!

Hjemme hos oss er det pannekaker som er den store frokost favoritten. I dag deler jeg to ulike versjoner, de er begge veganske og fortsatt like gode! 

IMG_2190

Dagens innlegg handler om pannekaker noe mine barn elsker og de ønsker å ha til frokost hver eneste helg. Nå som det er sommerferie lager jeg pannekaker litt oftere enn vanlig, derfor tenkte jeg dele to ulike pannekakeoppskrifter, sånn at dere har litt å velge mellom. Den ene versjonen inneholder banan og havregryn og kan lages glutenfri, den andre versjonen inneholder spelt. Begge oppskriftene er plantebaserte og den ene er glutenfri.

IMG_2450

 Oppskrift Chiagelé

Kvern chiafrøene i en kaffekvern eller frøkvern. Ta en del kvernede chiafrø og tre deler vann i et rent syltetøyglass. Ta på lokket og rist godt til alt er godt blandet, la blandingen stå en stund og rist litt til før du bruker den.

Oppskrift Speltpannekaker

IMG_2436

1 dl Saltå Kvarn siktet spelt

1 dl Saltå Kvarn sammalt spelt

3,5-4 dl EcoMil mandelmelk, kokosmelk eller havremelk (drikketype)

En klype Purasan Himalayasalt

1,25 dl Chia-X gelé, se oppskriften ovenfor

Biona kokosolje til steking

Ha melet og saltet i en bolle og hell over halvparten av melken, pisk godt og helle deretter i resten av melken. Pisk så inn Chia-X gelé til det blir en luftig røre. Stek tynne pannekaker av røren i litt kokosolje til de er gyldne, på middels lav varme. Vi liker våre med litt Purasana kokossukker på eller litt banan og Naturata lønnesirup.

Oppskrift Havre Og Banan Lapper

Bilde1

 2 bananer

2 dl Glutenfrie havregryn

1 dl EcoMil mandelmelk eller kokosdrikk

1 dl Chia gelé, se oppskriften ovenfor

1 ts bakepulver

En klype Purasana Himalayasalt

1/2 ts Naturata vaniljepulver

En klype Ceylon kanel

Biona kokosolje til steking

Ha alle ingredienser i en bolle og kjør de med en stavmikser til en jevn og litt luftig blanding. La røren stå i 5-10 minutter. Lag deretter lapper av røren som stekes på middels lav varme i kokosolje, til de er lysebrune. Disse pannekaker er litt søte, tykke og de smaker godt uten noe som helst på!