Hjemme hos oss er det pannekaker som er den store frokost favoritten. I dag deler jeg to ulike versjoner, de er begge veganske og fortsatt like gode!
Dagens innlegg handler om pannekaker noe mine barn elsker og de ønsker å ha til frokost hver eneste helg. Nå som det er sommerferie lager jeg pannekaker litt oftere enn vanlig, derfor tenkte jeg dele to ulike pannekakeoppskrifter, sånn at dere har litt å velge mellom. Den ene versjonen inneholder banan og havregryn og kan lages glutenfri, den andre versjonen inneholder spelt. Begge oppskriftene er plantebaserte og den ene er glutenfri.
Oppskrift Chiagelé
Kvern chiafrøene i en kaffekvern eller frøkvern. Ta en del kvernede chiafrø og tre deler vann i et rent syltetøyglass. Ta på lokket og rist godt til alt er godt blandet, la blandingen stå en stund og rist litt til før du bruker den.
Oppskrift Speltpannekaker
1 dl Saltå Kvarn siktet spelt
1 dl Saltå Kvarn sammalt spelt
3,5-4 dl EcoMil mandelmelk, kokosmelk eller havremelk (drikketype)
En klype Purasan Himalayasalt
1,25 dl Chia-X gelé, se oppskriften ovenfor
Biona kokosolje til steking
Ha melet og saltet i en bolle og hell over halvparten av melken, pisk godt og helle deretter i resten av melken. Pisk så inn Chia-X gelé til det blir en luftig røre. Stek tynne pannekaker av røren i litt kokosolje til de er gyldne, på middels lav varme. Vi liker våre med litt Purasana kokossukker på eller litt banan og Naturata lønnesirup.
Oppskrift Havre Og Banan Lapper
2 bananer
2 dl Glutenfrie havregryn
1 dl EcoMil mandelmelk eller kokosdrikk
1 dl Chia gelé, se oppskriften ovenfor
1 ts bakepulver
En klype Purasana Himalayasalt
1/2 ts Naturata vaniljepulver
En klype Ceylon kanel
Biona kokosolje til steking
Ha alle ingredienser i en bolle og kjør de med en stavmikser til en jevn og litt luftig blanding. La røren stå i 5-10 minutter. Lag deretter lapper av røren som stekes på middels lav varme i kokosolje, til de er lysebrune. Disse pannekaker er litt søte, tykke og de smaker godt uten noe som helst på!