Plantebasert, Fargerikt Og Smakfullt Til Tacomiddagen!

Det er alltid fint å piffe opp hverdagen med spicy og fargerik mat. I dag deler jeg en oppskrift på gryte med sorte bønner med tilbehør!

Foto: Oda Berby

Til taco tirsdag serverer jeg en deilig tomatsalat, bakte søtpoteter, guacamole, vanlig salat og en gryte laget av sorte bønner. Jeg bruker også salat istedenfor lefser, eller økologiske tacoskjell, som du finner i økologiske dagligvare butikker. I oppskriften brukte jeg sorte bønner og hvis du ikke har tid til å bløtlegge og koke bønnene kan du bruke ferdigkokte sorte bønner.

Foto: Oda Berby

Sort Bønner

Denne litt spicy bønnegryten er perfekt å servere til taco eller burrito sammen med litt salsa, litt salat og guacamole. Vegansk fredagstacokveld!

4 dl Ferdigkokte Saltå Kvarn sorte bønner

To finhakkede røde løker

Fire tomater i biter eller en pakke økologiske hakkede tomater i papp

4-6 Fedd finhakket hvitløk

1 ts spisskummin

1 ts malt korianderfrø

1 ts Paprikapulver

1 ts Løkpulver

1 ts Hvitløkspulver

1 ts Chiliflak

Himalaya salt

Purasana kokossukker

4 ss Biona kokosolje

Legg bønnene i bløt over natten. Skyll bønnene godt og la de koke sånn at de er dekket av vann i halvannen time sammen med en buljongterning og litt kokosolje. Når bønnene er ferdige skyll dem godt og sett til siden. Fres den røde løken med krydder i kokosoljen til den begynner å få litt farge. Tilsett bønnene og stek litt til. Tilsett hvitløken og tomatene og la det surre på lav varme en stund, cirka 15-20 minutter, før servering.

Ønsker du mer plantebaserte oppskrifter som er fri for gluten og raffinerte råvarer, er boken Dønn Grønn en perfekt start!