Digge Og Glutenfrie Bringebærmuffins Med Linser!

Sjekk ut denne deilige oppskriften som jeg deler i dag!  FullSizeRender

De fleste oppskrifter på muffins og kaker inneholder både raffinerte råvarer og herdet, eller raffinert fett. Oppskriftene inneholder ikke heller noe næring av god kvalitet. De smaker sikkert godt og søtt, men jeg foretrekker både næringsrikt og godt! Som vi allerede vet tapper sukker kroppen vår for mineraler. Dette har jeg skrevet om flere ganger. Når jeg utvikler oppskrifter prøver jeg å stappe mest mulig næring i det jeg lager, samtidig som jeg fokuserer på smaksopplevelsen. Det er gøy at fler og fler leker mer med sunnere alternativer om dagen.

Oppskrift Glutenfrie Bringebær MuffinsFullSizeRender-4

1 dl Chiagele

1 ½ dl bringebær

1 banan

2 dl Havregryn eller glutenfrie havregryn

½ dl Saltå Kvarn bokhveteflak

2 dl kokossukker

½ dl lønnesirup

2 ts Naturata vaniljepulver

1 ¾ dl  Biona kokosolje

3 ss Biona kokossmør

En klype himalayasalt

2 dl Ferdigkokte Saltå Kvarn grønne linser

2 ts bakepulver

Smelt sammen kokosolje og kokossmør over et vannbad til det er flytende. Kjør chiagele og kokossukker med en stavmikser til det er jevnt og alt er helt most. Bland i de ferdigkokte linsene og kjør til alt er jevnt. Bland sammen de tørre ingrediensene og kjør de med stavmikser til flakene og havregrynen blir pulveriserte. Hell over den avkjølte oljeblandingen over i røren med linsene, tilsett bananen og mos alt sammen til en jevn røre. Tilsett litt og litt av de tørre ingrediensene, samtidig som du kjører med stavmikseren. Når alt er godt blandet til en jevn røre heller du over røren i muffinsformer. Press ned noen bringebær i hver form og strø litt kokossukker, eventuelt noen nøtter, på toppen av hver muffins.

Stek muffinsene i midten av ovnen på 175 grader i cirka 25 minutter.

One Comment

  1. Hei:)
    Du får kjøpt chiafrø i helsekostbutikken, så er det bare å kverne frøene i en kraftig blender eller i en kaffekvern, sånn at de blir knuste/pulveriserte. Deretter blander du en del knuste chia med tre deler vann i en shaker og rister godt, til alt er godt blandet. Der har du ferdig chiagele:)