Nydelige, Glutenfrie Goji Og Sjokolade Energibarer!

I dag deler jeg en oppskrift på helt nydelige energibarer, som er perfekte å ha med når du er ute på tur!

Antioksidantbombe!

Energibaren inneholder ikke bare gojibær men inneholder masse næringsrike frø, masse antioksidanter, sunt fett og jernrike, tørkede og økologiske aprikoser. Den har et bredt spekter av næringsstoffer og smaker helt vidunderlig. Anbefaler å teste denne ut altså, blir helt klart en suksess når du skal servere noe godt, energigivende og næringsrikt på tur.

Energibarene inneholder gojibær som er rike på både c-vitaminer, antioksidanter, antiinflammatoriske plantestoffer og karotener. De er også kjente for å inneholde zeastaxanthin som blant annet er supert for å styrke øyene og synet dit.

Oppskrift Goji Energibarer

35g Kakaosmør

2 ss Kaldpresset økologisk kokossmør (kan byttes ut med en ss fint revet kokos og en ss kokosolje.

1,5-2 ss Kaldpresset økologisk kokosolje

10g Sesamfrø

5g Valmue frø

20g Purasana hempfrø

120g Purasana gojibær

85g Tørkede økologiske aprikoser i biter

1,25 dl mandelmel

En god klype Purasana Himalayasalt

To ts Økologisk vaniljepulver eller vanilje paste

En dl Purasana kokosblomst sukker

1 ss Lønnesirup (valgfritt)

Litt kanel

1 ss Monki mandelsmør

1 dl hakkede nøtter (jeg brukte valnøtter og pekannøtter)

Smelt kakaosmør, kokosolje, kokossmør over et vannbad. Rør sammen alle ingrediensene og tilsett kokos og kakaosmør blandingen. Bland alt godt sammen og heller over i en form dekket med bakepapir og sett i fryseren til alt har stivnet.

Sjokoladtrekk

45g kakaomasse eller mørk, økologisk og plantebasert sjokolade

1,5-2 ss Kaldpresset kokosolje

En dæsj lønnesirup

En ss Monki lyst mandelsmør

En klype Purasana Himalayasalt

2-3 ss Saften fra en økologisk appelsin

2 ss Fint revet skall fra økologisk appelsin

En ss Purasana kokosblomstsukker (kan sløyfes hvis du bruker mørk sjokolade)

Smelt kakaoen/sjokoladen sammen med kokosolje over et vannbad. Rør i resten av ingrediensene til en jevn blanding når kakao og kokos er helt smeltet. Hell sjokoladeblandingen over den stive energibaren og topp med gojibær og fint revet appelsinskall. Sett tilbake i fryser til den har stivnet. Kutt opp i biter og oppbevar kjølig.

2 Comments

  1. De så super gode ut og de gojibærene så også veldig gode ut. Fine og store. Dette tror jeg nesten jeg skal prøve. Takk for oppskriften! 🙂

    • Selv takk, disse energibarene er skikkelige «højdare», har laget de i hvert fall fire ganger etter at jeg utviklet oppskriften!
      God helg til deg.