Plantebaserte Og Glutenfrie Tahin Og Sjokolademuffins Med Hemp Protein!

Tahin og sjokolade er en skikkelig god kombinasjon og noe jeg er veldig glad i. Dagens oppskrift er en skikkelig god og næringsrik kakeoppskrift med både sjokolade, tahin og mandelsmør, som er perfekt å ha med på tur eller som dessert etter en deilig middag!

Jeg elsker brødbakst men spiser det ikke så ofte fordi kroppen min ikke er så glad i det. Men litt inn i mellom for å nyte er helt innafor for meg. Derfor prøver jeg å utvikle så gode og næringsrike bakeoppskrifter som jeg bare kan.

Saftige og gode!

Oppskriften jeg deler i dag er virkelig kjempegod og ikke altfor søt heller. Den er helt plantebasert, det vil si også uten melk og egg, i tillegg er den også glutenfri, for de som ikke tåler gluten. Håper det smaker!

Purasana Hemp Protein

For å få ekstra protein og næring har jeg tilsatt både tahin og og hemp protein. Det vil også virke mer stabiliserende på blodsukkeret og gi en mer langvarig energikilde.

Oppskrift Tahin Og Sjokolade Muffins Med Hemp Protein

Gir 12 stk muffins

2 dl Mandelmel

2,5 dl Bokhvetemel

1/2 dl Tapiokamel

2 strøkne ss Purasana hemp protein

1,5 dl Purasana kokosblomstsukker

2,5 dl Plantemelk, jeg brukte havremelk, men hvis du ønsker 100% glutenfri anbefaler jeg mandelmelk eller kokosdrikk istedenfor

4 ss Lønnesirup

1/2 dl Monki Tahin

1/2 dl Monki Mandelsmør

2 strøkne spiseskjeer Purasana Psyllium pulver

2 ts Bakepulver

En god klype Purasana Himalayasalt

En klype Ceylonkanel

100g Mørk økologisk sjokolade i små biter

Bland alt det tørre godt sammen i en bolle og sørg for at det ikke er noen klumper. Tilsett deretter melken, tahin, mandelsmør, lønnesirupen og den hakkede sjokoladen og rør godt til en jevn røre. Ha røren i muffinsformer og stek langt ned i ovnen på 175 grader i cirka en halvtime.