Super Potions er den aller siste trenden innen helsekost og plantemedisin og selv om de ennå ikke er så kjente her i Norge, har de begynt å bli skikkelig populære på vestkysten i statene.

images-3

For litt over fire år siden kom boken Supersmoothies. I over 17 år har jeg laget Supersmoothies og grønne drinker og etterhvert får du lyst til å drikke noe annet. Jeg spiser selvfølgelig fortsatt greens, som regel i vann, men jeg har lenge hatt behov for å lage noe nytt, noe helt annet.

FullSizeRender

Bulletproof Coffee

Da jeg fikk høre om Bulletproof Coffee fikk jeg selvfølgelig veldig lyst til å prøve det. Jeg testet og endte dessverre opp med å få nesten den samme opplevelsen jeg får med vanlig kaffe. Bulletproof Coffee lager du av en spesiell kaffe, av god kvalitet og den inneholder ikke de skadelige avfallsstoffene som kaffe inneholder. I denne varianten av kaffe tilsetter du en mct olje, smør og noen ganger collagen. Dette er blant annet for å få en mer langvarig stabil energi, få mer ut av de aktive stoffene i kaffen og for å dempe den negative effekten som koffein har på nervesystemet.

Kaffe er fortsatt utelukket for meg, men siden jeg drikker veldig mye te, spesielt på høsten og vinteren, tenkte jeg at jeg kunne lage en tebasert versjon av skuddsikker kaffe. Jeg lager den med medisinske sopper, kakao og urter, istedenfor kaffe. Jeg satte i gang og eksperimenterte med ulike, ingredienser og kom til slutt frem til noen skikkelig gode kombinasjoner.

IMG_6360

Super Potions

På vestkysten i USA har det blitt populært å lage varme drikker med urter og medisinske sopper og de kalles for Super Potions. Jeg fant egentlig bare opp mine egne versjoner av denne varme superdrikken.

Mitt mål var å lage noe skikkelig deilig, en sunn nytelse som gir deg ekstra næringsstoffer, en langvarig stabil energi og masse helsebringende plantestoffer. Det er som en supersunn og næringsrik variant av varm kakao eller Chai te og det åpnet opp en ny verden for meg.

Hvordan Lager Du En Super Potion?

Det aller viktigste du må tenke på når du skal lage en Super Potion er å at du må holde deg til næringsstoffer som tåler temperaturer over 40 grader. Mange urter, medisinske sopper og noen kilder til mettet fett og proteiner tåler høye temperaturer. Jeg lager som regel en Super Potion med en temperatur på ca 70 grader, på den måten sørger jeg for at mange antioksidanter og andre plantestoffer fortsatt vil være aktive i drinken.

Når jeg lager Super Potions tenker jeg alltid på basen først. Jeg velger kombinasjoner av urteteer basert på smaken og egenskapene de har og selvfølgelig hva jeg har behov for. I mitt forrige innlegg om Reishi delte jeg en oppskrift på varm styrkedrikk for kvinner, den kombinasjonen av teer er en fin base. Jeg inkluderer alltid lakrisrot te i mine blandinger, lakris rot er naturlig søt og jeg trenger som regel ikke tilsette noen søtning når jeg bruker det. Jeg foretrekker at mine Super Potions ikke er for søte, siden jeg pleier å drikke de istedenfor frokost og da har jeg fokus på skape langvarig stabil energi og holde blodsukkernivåene stabile.

Etter at jeg har funnet ut hvilken base jeg skal ha så tar jeg litt av basen og heller i en blender som tåler litt varme eller i en stavmikserbolle og tilsetter de andre ingrediensene. Jeg har alltid Reishi eller Chaga fra Foursigmatic og ulike urter som for eksempel Rosenrot, Schizandra, vanilje, kakao og lucuma.

IMG_6293

Det som er gøy med denne varme og deilige drikken er at du kan lage den litt som du selv vil og har behov for. Du kan for eksempel lage en oppkvikkende variant med Chaga, eller du kan lage den litt mer stabiliserende, med stressregulerende ingredienser og Reishi.

IMG_5494

Oppskrift Super Potion

3,5 dl sterk lakrisrot te

En pose Foursigma Reishi

1 ts Råkakaopulver

1/2 ts vanilje pulver

2 ss XCT olje eller kaldpresset kokosolje

1 ts Kokossmør

Alle ingrediensene kjøres med stavmikser eller i blender til det er blitt kremete og nytes umiddelbart!