Sunt Og Næringsrikt Sjokoladepålegg Med Smak Av Nugatti

Et godt sjokoladepålegg er noe av det beste som finnes! For min egen del inneholder de typene du får kjøpt i matbutikken altfor mye sukker, i tillegg til herdet fett. 

imgres-2

Det er snart Valentines og da ønsker jeg meg sunn og næringsrik nytelse. Derfor har jeg laget en oppskrift på sunt sjokolade og nøttepålegg. Jeg er veldig glad i kombinasjonen nøtter og sjokolade og syns det er spesielt godt med mandler og hasselnøtter, gjerne med litt salt. Denne oppskriften er superenkel, tar maks ti minutter å lage, og den kan brukes til enten kakefyll eller som fyll i sjokoladetrøfler. Den kan også brukes som pålegg, til frokost, hvis du kutter mengden kokossukker i oppskriften.

De fleste er nok enig med meg om at sjokoladepålegg ikke er det sunneste vi kan spise. Mengden sukker de inneholder er enorm og er som regel på samme nivå som vanlig godteri. Ikke nok med at raffinert sukker ikke inneholder noe som helst næring og skaper store ubalanser i kroppen, det tapper også kroppen for sporstoffer og mineraler. Det innebærer rett og slett at sjokoladepålegg er noe av det verste og minst næringsrike vi kan spise. I tillegg inneholder de fleste sjokoladepålegg både herdet fett og tilsetningsstoffer, noe som ikke akkurat er sunt for kroppen.

imgres-1

Jeg har tilsatt litt Purasana lucuma for å booste næringsinnholdet litt, få litt mer langsomme karbohydrater og gjøre den litt mer kremete.

Oppskrift Superdeilig Og Sunn Raw «Nugatti»

IMG_8017

2,5 dl Monki Hasselnøttsmør

4 ss Purasana kakaopulver

2 ts Naturata vaniljepulver

1/2-1 dl Purasana kokossukker (kommer an på hvor søt du vil ha den)

1 ts Purasana lucuma

2 ss Biona kokosmelk

En klype Purasana himalaya salt

Rør sammen alle ingrediensene godt eller kjør de sammen i en kjøkkenmaskin, til de er godt blandet. Hasselnøttsmøret fra Monki som jeg bruker er litt crunchy og det liker jeg godt. Supergodt servert på frøknekkebrød eller som fyll å rå sjokolade!

IMG_8021

Sjokoladepålegg er også veldig deilig å bruke til både pannekaker, scones eller de superenkle og supergode havrekakene til Zoë.