Hummus Med Søtpoetet, Deilig Og Fargerikt!

Det er ikke alltid det er så lett å finne gode alternativer når du trenger noe sunt, godt, mettende og næringsrikt. Oppskriften jeg deler i dag på søtpotet hummus kan du ha i kjøleskapet og ta frem når du trenger noe å sunt og godt å spise. Søtpotet hummus er supert å ha ved siden av en salat, som dip, eller som en siderett til annen mat.

Oppskrift Søtpotet Hummus

En bakt søtpotet

2 dl Ferdigkokte kikerter

2-3 Fedd hvitløk

½ Rød løk hakket i biter

2 ss Rød pesto

2 ss Tamari

3 ss Francisco Gomez olivenolje

1 ss Kaldpresset og filtrert kokosolje

Bak en middels stor søtpotet ved å dele den i to og putt den midt i ovnen på 180 grader, varmluft i cirka tjue-tretti minutter. Skrell poteten og legg den skrelte poteten i en kasserolle med to spiseskjeer rød pesto og 3 ss olivenolje.

Ha kikertene i en stekepanne med kokosolje, løk, hvitløk og tamari, la de surre på middels/lav varme til løken er mør, cirka åtte-ti minutter.

Ha kikertblandingen over i kasserollen med søtpotet og mos alt sammen med en stavmikser. Du kan også tilsette litt vann hvis du syns hummusen blir for tykk, i tillegg til en klype spisskummin, paprikapulver, pepper og urtesalt, hvis du ønsker.