Det er ikke alltid det er så lett å finne gode alternativer når du trenger noe sunt, godt, mettende og næringsrikt. Oppskriften jeg deler i dag på søtpotet hummus kan du ha i kjøleskapet og ta frem når du trenger noe å sunt og godt å spise. Søtpotet hummus er supert å ha ved siden av en salat, som dip, eller som en siderett til annen mat.
Oppskrift Søtpotet Hummus
En bakt søtpotet
2 dl Ferdigkokte kikerter
2-3 Fedd hvitløk
½ Rød løk hakket i biter
2 ss Rød pesto
2 ss Tamari
3 ss Francisco Gomez olivenolje
1 ss Kaldpresset og filtrert kokosolje
Bak en middels stor søtpotet ved å dele den i to og putt den midt i ovnen på 180 grader, varmluft i cirka tjue-tretti minutter. Skrell poteten og legg den skrelte poteten i en kasserolle med to spiseskjeer rød pesto og 3 ss olivenolje.
Ha kikertene i en stekepanne med kokosolje, løk, hvitløk og tamari, la de surre på middels/lav varme til løken er mør, cirka åtte-ti minutter.
Ha kikertblandingen over i kasserollen med søtpotet og mos alt sammen med en stavmikser. Du kan også tilsette litt vann hvis du syns hummusen blir for tykk, i tillegg til en klype spisskummin, paprikapulver, pepper og urtesalt, hvis du ønsker.