Mat, helse og livsstil

Smakfull Og Glutenfri, Plantebasert Pastarett Med Immunstyrkende Salvie Og Hvitløk.

Smakfull Og Glutenfri, Plantebasert Pastarett Med Immunstyrkende Salvie Og Hvitløk.

Pasta er både enkelt og godt men siden jeg anbefaler å holde inntaket av gluten og korn på et lavt nivå blir det sjeldent vanlig pasta hjemme hos meg. Heldigvis har det kommet sunnere alternativer til vanlig pasta, blant annet finnes det nå belgfrukt pasta å få tak i, noe jeg er veldig glad for!

Dagens oppskrift er pasta med hvitløk og salviesaus og den er laget av Nature Greens pastaskruer basert på kikerter. Den er en av mine favoritter akkurat nå.

Du kan få tak i pasta basert på både mungbønner, linser, erter og kikerter i matbutikker, delikatessebutikker, helsekostbutikker og økologiske dagligvarebutikker.

Salvie

Jeg er veldig glad i salvie, spesielt som te men også i maten min. Salvie har mange fantastiske egenskaper, den er blant annet sammentrekkende, svettehemmende, antibakteriell og antiviral i tillegg til at den inneholder en god del mineraler og sporstoffer. Salvie klassifiseres også som bitterurt og virker stimulerende på både lever, galle, tarm og fordøyelsen.

Salviete bidrar til å løse opp slim i både lunger og luftveier og for å kontrollere eller hindre sekundære infeksjoner. Salvie har også en anti-spasmodisk virkning som reduserer spenningen i glattmuskel, og den kan bidra til å redusere astmaanfall ved når den inhaleres med damp. Derfor vil salvie også være fin ved luftveisproblemer eller ved virusinfeksjoner som angriper lunger.

Oppskrift Kikertpasta Med Hvitløk Og Salviesaus

5 dl Ferdigkokt Nature Greens kikertspasta

2 ss Økologisk og kaldpresset kokosolje

2 stk Finhakket sjalottløk

3-4 Finhakket hvitløksfedd

En stor håndfull finhakket frisk salvie (den må være nyplukket, ellers blir den seig og vanskelig å tygge)

1 ts Frisk timian (kun de små bladene)

2 ss Lima tamari

1 ss Purasana kokosblomstsukker

1 ss Hvitvinseddik

En klype urtesalt

1,5-2 dl EcoMil kokosmelk (tykk type)

En håndfull spinat eller en halv kortkokt brokkoli i biter

Fres den finhakkede løken og en tredjedel av hvitløken i kokosoljen til løken er mør. Tilsett to tredjedeler av den finhakkede salvien og la surre litt til sånn at løken er glinsete og har blandet seg godt med urtene. Tilsett 1,5 dl kokosmelk, tamari, kokosblomstsukker, hvitvinseddik og resten av hvitløken og la surre i noen minutter til den sausen tykner litt. Tilsett til slutt den resterende tredjedelen av den finhakkede salvien, spinaten eller brokkolien og den ferdigkokte pastaen og rør godt til at blandet seg godt og sausen dekker pastaen.

Smak til med litt urtesalt og topp det hele med litt frisk salvie og en god olivenolje.

Nytes umiddelbart!Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *