Mat, helse og livsstil

Sjokoladekuler! Verdens Beste Påskegodt Kan Nytes Med God Samvittighet!

Sånn på tampen av påsken deler jeg en oppskrift på verdens beste påskegodt, nemlig sjokoladekuler. Denne superdigge oppskrift inneholder masse kokos, rå kakao og kaffe, i tillegg til næring og den kan nytes med god samvittighet også etter påsken!

IMG_8225

I dagens innlegg deler en skikkelig god og næringsrik sjokoladeoppskrift som alle vil like! Den inneholder ingen raffinerte matvarer og ingen melkeprodukter, her er det ren nytelse med god samvittighet! Jeg lagde oppskriften sammen med mine barn og de elsket den! Hvis du ikke er så glad i kaffe kan du bytte den ut med appelsinskall, sitronskall eller rett og slett lage de med kun sjokoladesmak. Disse kuler er kjempegode uansett!

FullSizeRender-2

Jeg har i tidligere innlegg skrevet om både Saltå Kvarn Fiberhavregryn og Saltå Kvarn Hel Bokhvete og i denne oppskrift har jeg begge to. Ønsker du at oppskriften skal være glutenfri kan du bare bytte ut fiberhavregrynen med glutenfrie havregryn og heller bruke Saltå Kvarn bokhveteflak istedenfor byggflak.

Supergode Og Energigivende Sjokoladekuler Med Smak Av Kaffe, Kokos Og Havre

 FullSizeRender-3

1 dl Saltå Kvarn fiberhavregryn

1 ¼ dl Purasana kokossukker

2 ss Naturata lønnesirup

3 ss Biona kokossmør

½ – 1 dl Biona kokosolje

1 ts Naturata vaniljepulver

En klype Purasana himalayasalt

4 ss Purasana kakaopulver

½ dl Saltå Kvarn byggflak

1 dl Saltå Kvarn kokosmasse

1 dl Bløtagt og ristet Saltå Kvarn hel bokhvete

½ dl Ferdigtrukket og avkjølt Foursigmatic instant mushroom coffee med chaga

1 ½ dl Saltå Kvarn kokosmasse til å rulle kulene i

Bløtlegg den hele bokhveten i en til to timer og skyll godt, hell av vannet og legg på en plate og sett i ovnen i cirka ti minutter på 200 grader til bokhveten er gylden og litt ”crispy”. Ta ut bokhveten og la den avkjøles før du blander den sammen med resten av de tørre ingrediensene.

Bland sammen alle de tørre ingrediensene og hell deretter i smeltet kokosolje, kokossmør, den avkjølte kaffen og lønnesirup. Rør alt godt sammen til en jevn røre og la stå kjølig, i kjøleskapet i en halvtime til røren har stivnet litt og det er lett å rulle røren til kuler. Lag små baller og rull i kokosmasse og oppbevar i fryser til de skal serveres.

Nytes med god samvittighet og God Påske fra meg!

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *