Rå sjokolade verdens beste og sunneste nytelse?

Råkakao er min store favoritt i matverden.

Med råkakao kan jeg lage desserter som er både næringsrike og smakfulle og best av alt, den gjør meg glad.

IMG_2707

For oss som lever i norden er råkakaoen et must fordi den har en oppløftende effekt på humøret.

Her i Norge har vi dessverre den største andelen deprimerte i hele Europa. Det finnes sikkert mange grunner til det, men en av de største grunnene er utvilsomt at vi lever i et land der det er mørkt og kaldt store deler av året.

Hvorfor blir vi glade av råkakao?

Råkakao inneholder som mange av dere vet store mengder velværehormoner, noe av de mest kjente er Phenylethylamine (PEA) og Anandamide.

PEA kalles også forelskeseshormonet, eller «the love chemical», dette hormon produseres når du er forelsket, veldig greit å ha når det er grått og kaldt. Dessverre er dette hormonet også følsomt for varme, derfor finnes det kun i råkakaoprodukter.

 imageslovechoc

Anandamide produseres når du har trent, praktisert yoga eller noen ganger ved meditasjon og er det som gjør at du føler deg litt høy etter intens aktivitet.

Men jeg må legge til at disse to stoffer er bare en brøkdel av hva råkakao inneholder, det er en av de mest komplekse plantene i naturen, rent kjemisk, så det er bare å tilsette litt i smoothies, desserter eller mat, så får du i deg både gladhormoner og masse gode næringsstoffer.

IMG_2713

Her er en enkel og god oppskrift på sjokolade som passer til både store og små:

200 g Supernature kakaopulver

1 1/2 dl kokosolje

50 g kakaomasse

3 ss lønnesirup

7 ss kokossukker

2 ss vaniljepulver

1/4 ts Himalaya salt

Smelt kokosolje og kakaomasse over et vannbad. Kjør resten av ingrediensene i en kjøkkenmaskin og tilsett massen og oljen. Fyll i former og sett i fryser til sjokoladen har stivnet. Husk at sjokoladen smelter i romtemperatur så oppbevar den i kjøleskapet eller fryser til den skal serveres.

Ingrediensene kan kjøpes i helsekostbutikker eller på Altshop.no

Ønsker alle en fantastisk helg!

2 Comments

  1. Jeg må teste denne oppskriften. Og så er jeg veldig glad ikke Chili sjokolade. Hvordan ville du gått frem for å få den litt mer spicy?

    • Hei:)
      Jeg pleier å ha fint revet ingefær eller presset ingefærjuice i min sjokolade. Når jeg vil ha den ekstra heit bruker jeg finhakket chilli eller økologisk cayennepulver:)
      Syns det blir veldig godt!