Plante Baserte Proteiner del V

Hemp

Mer enn bare mat!

indexhe

En av de mest næringsrike og bærekraftige plantene i naturen.

Hemp er virkelig en superplante, ikke bare fordi den er utrolig næringsrik men hele planten kan brukes til alt mulig!

CHF_Hemp_Infographic_webDen kalles for The Green Buffalo, fordi alle delene av planten kan brukes. Dette gjør også planten til en av de mest bærekraftige plantene i naturen. Jeg vet at jeg har mye fokus på nettopp dette tema, men det er tross alt fordi det trengs. Bærekraftighet er noe av det aller viktigste vi kan ha fokus på i dagens samfunn.

Her er en liste over noen av bruksområdene til hemp:

– Plantenes fiber brukes blant annet til bærekraftige og slitsterke klær, madrasser, tau, bilseter og mye annet.

– Planten kan brukes isteden for plantevern midler, runt andre planter.

– Oljen brukes blant annet som omega 3 og 6 tilskudd og i hudpleieprodukter.

– Kvernede frø brukes som næringstilskudd med blant annet store mengder vitaminer, mineraler og aminosyrer.

-Avskallede hempfrø er utrolig næringsrike og smakfulle de kan for eksempel brukes oppå smoothies, salater, i hempfrøpesto, som base i raw food sauser og mye annet.

Hemp Pesto

hemppesto

Hemppulver inneholder opptil 40% protein, noe som gjør at den er en av de beste plantene å inkludere i kosten hvis du trenger ekstra protein. Noen hempprotein pulver inneholder mer, hvis proteinet er enda mer isolert. Hempproteinet er det jeg pleier å kalle mellomtregt, risprotein er raskt og erteprotein er tregt. Hvis du trener mye og trenger mye protein kan det være fint å bruke litt av hvert, selv foretrekker jeg hemp, den gir god metthetsfølelse og hjelper deg å holde blodsukkeret stabilt. Det er perfekt å ha i en grønn shake hvis det er en stund til du skal spise og du trenger rask, lettopptakelig næring. Hemppulver inneholder også det meste av det vi trenger av mikronæringsstoffer daglig. Her deler jeg en perfekt treningssmoothie, den er også vedig fin å gi til både små og store barn, som mellommåltid.

Green, All You Need, Protein Smoothie:

3 ss Hemp Pulver

1/2 ts Afa Alge

2 ts Kamut pulver

1 ts Lecithin

2 ss Hemp Olje

1 Kiwi

1/4 Melon, for eksempel Cantaloupe.

1/2 frossen banan

Litt kanel

Litt vanilje

2 dl Ananasjuice

IMG_3003 (2)

Oljen i hempfrøene, er den oljen som har den mest optimale omega 3 og 6 balansen i naturen, den som ligner mest på vår egen, i menneskekroppen. For barn er dette perfekt siden de trenger mye sunt fett av god kvalitet, hver dag. Hempolje av god kvalitet kan hjelpe mot blant annet, adferdsrelaterte lidelser, eksem, søvnproblemer og svekket immunforsvar.

hemp oilSom dere ser er det mange gode grunner til å inkludere hemp i hverdagen. I tillegg er det veldig enkelt siden smaken er mild og god.

Neste uke er det dags for Chia her på bloggen, så følg med.