Oppskrift På Glutenfri, Melkefri Og Plantebasert Eplekake!

Lyst på en deilig eplekake? Oppskriften jeg deler i dag er både smakfull, næringsrik, glutenfri og helt plantebasert!

IMG_2840

I dag deler jeg en helt nydelig eplekakeoppskrift som er helt plantebasert, glutenfri og uten raffinerte råvarer som feks. sukker. Kaken er også rik på fiber, næringsstoffer og smak og har du egne epler, eller epler fra naboen blir den enda bedre!

Oppskrift ChiaX Gelè

chaix-header-1

Kvern chiafrø. Ta en del kvernede chiafrø og tre-fire deler vann i et syltetøyglass og rist til alt er godt blandet. Rist eller rør litt til og la stå i femten/tjue minutter til blandingen har blitt en gelé. Da er den klar til å brukes i kakeoppskriften!

Oppskrift Verdens Beste Eplekake

IMG_2842

4 Små/Middels store epler

1/2 dl Biona kokosolje

1/2 dl EcoMil kokosdrikk

1,5-2 dl Purasana kokossukker

0,5 dl Naturata lønnesirup

1/2 dl Mandelmel

1,5 dl Glutenfrie havregryn

1,5 dl Chia gelé

1/2 ts Ceylon kanel

1/2 ts Naturata vaniljepulver

En klype Purasana Himalayasalt

1 ts Bakepulver

Topping:

1 dl Saltå Kvarn cashewnøtter, valnøtter eller pekannøtter, hakkede i biter og 1/2 dl Purasana kokossukker.

Del opp eplene i båter. Smelt kokosoljen over et vannbad. Kjør kokossukker og chiagele til en jevn og fluffy blanding med en stavmikser. Tilsett lønnesirup, den smelte kokosoljeblandingen og kokosdrikken og kjør litt til. Ha de tørre ingrediensene i en liten bolle og bland de godt sammen. Hell deretter blandingen med de tørre ingrediensene oppi røren med chia, kokossukker, lønnesirup og kokosoljen, kjør godt alt sammen med stavmikseren til en jevn og fin røre. Hell røren i en kakeform og trykk ned eplebitene i røren.

IMG_2825

Topp kaken med pekannøtter eller valnøtter, litt kanel og litt ekstra kokossukker. Stek kaken i midten av ovnen på 175 grader i cirka 30 minutter.

IMG_2838