Oppskrift På Verdens Diggeste Maki Roll!

 I dag deler jeg en superenkel oppskrift på noe av det beste jeg vet, hjemmelagde maki ruller.

Tang og sjøgress er supre å tilsette i maten for å booste næringsinnholdet. Med tang og sjøgress mener jeg blant annet nori, wakame, arame og hijiki. Disse sjøgrønnsakene inneholder masse mineraler, en god del vitaminer og de er i tillegg rike på protein. Perfekt hvis du vil spise mer plantebasert og trenger litt ekstra proteiner. De aller vanligste er wakame og nori og de har en mild smak, en blanding av sjø og salat. Noen smaker mer og noen er mildere. Nori er den du lager makiruller av og er den aller vanligste typen. Arame får du kjøpt i strimler og er derfor veldig enkel å tilsette i alle retter, selv om smaken er veldig markant.

Quinoa Istedenfor Ris

Jeg bruker quinoa istedenfor ris siden quinoa blant annet inneholder mer protein. Quinoa er en korntype som er forholdsvis lettfordøyelig og mild på smak. Siden quinoa har en mild smak passer den perfekt i en plantebasert makirull. Jeg bruker most avokado, for å gjøre quinoa mer klebrig. Så tilsetter jeg resten av ingrediensene i rullen, oppå. Quinoa tilfører ikke bare mer næringsstoffer, fiber, proteiner og komplekse karbohydrater, den gjør også at makien blir mer mettende.

 Veggie Maki

IMG_0564

Til tre porsjoner

12 stk noriark (beregn 3-4 ark per person som forrett)

Eksempler på råvarer du kan fylle dine maki med:

Fint strimlet agurk

Most avokado

Ferdigkokt quinoa

Fersk koriander

Finhakket vårløk eller purre

Fint strimlet salat

Bønnespirer

Lettkokt asparages

Saltå Kvarn Sesamfrø

Biona Syltet ingefær

Kimchi

Hjemmelaget aioli (se oppskrift nedenfor) blandet med litt chilisaus eller wasabi

Hvordan du lager en makirull:

IMG_0565

Legg ut et noriark av gangen på en bambusmatte, spre ut det ønskede fyllet på arket og rull sammen. Jeg pleier å dele opp rullen i tre deler, når den er ferdig rullet, sånn at det blir cirka 9-12 biter per person. Nytes umiddelbart med for eksempel tamari som dip.