Oppskrift På Verdens Deiligste Glutenfrie, Melkefrie Og Plantebaserte Bananbrød!

I dag tenkte jeg dele en oppskrift som er en sikker vinner og en favoritt hjemme hos oss. Når jeg utviklet denne oppskriften ønsket jeg at dette bananbrødet skulle være helt plantebasert, uten egg, melk eller raffinerte kornprodukter. Det ble en vellykket affære og alle som har smakt det er enig om at dette bananbrødet tar kaka!

IMG_1079

Det er fredag og snart helg og jeg passer på å dele noe som passer like godt til frokost som til lørdagsgodt, nemlig min oppskrift på verdens deiligste bananbrød! Jeg har også lyst til å skrive litt om hvorfor jeg ikke bruker vanlig sukker og heller dele noen sunnere alternativer.

Hvorfor Ikke Vanlig Sukker?

images-1

Et stort problem de fleste av oss står ovenfor er at vi mangler mineraler, sporstoffer og andre mikronæringsstoffer. Vi får dessverre ikke i oss nok. Noen symptomer som kan dukke opp ved slike underskudd er for eksempel smerter, betennelser, søvnproblemer, muskel- og skjelettproblemer, ustabile blodsukkernivået, humørsvingninger, fordøyelsesproblemer, vi føler oss slitne og umotiverte. De symptomer jeg har nevnt er svært vanlige og mange av oss opplever de ofte. Hvorfor er det slikt? En av grunnene er at innholdet av mineraler i frukt og grønnsaker har gått ned med mellom 35-70%, siden midten av syttitallet. Dette har med måten vi dyrker jorden på og tallene fortsetter nedover. Jeg maser ofte om mineraler og mikronæringsstoffer og det å få i seg nok rå grønnsaker og lettfordøyelige råvarer, nå vet dere hvorfor!

images

Vanlig raffinert sukker skaper store ubalanser siden kroppen vår må bruke av sine mineralressurser for å opprettholde balanse når vi spiser sukker. Det vil si at sukker tapper kroppen vår for mineraler, noe vi allerede har for lite av! Dette høres kanskje ikke så ille ut men for cellene våre, som er avhengige av å få tilstrekkelige mengder mineraler til enhver tid for å fungere, så er det krise.

Hva Kan Jeg Bruke Istedenfor Vanlig sukker?

download-1

 Når det gjelder sunnere alternativer til sukker så finnes det en god del, men husk at hvis det blir for mye av det gode vil det likevel gå ut over blodsukkeret ditt! Noe av det jeg bruker når jeg lager mat hjemme er uraffinerte alternativer som for eksempel kokosblomstsukker/kokossukker, kokossirup, lønnesirup eller honning. Andre fine alternativer er yacon og stevia.

download-2Når du bruker alternativer som disse sørger du i hvert fall at kroppen får i seg mineraler og næring når du nyter det søte liv, istedenfor å tappe kroppen for det.

Oppskrift Chiabananbrød Med Cashewnøtter

IMG_1071

Gir et brød i vanlig brødform

1/2 dl Biona kokossmør, kan sløyfes

1 dl Kaldpresset kokosolje

3 Økologiske bananer

1 og 1/2 dl Chiagele

1/2 dl Purasana kokossukker

1/2 dl Naturata lønnesirup

1/2 dl Teff

2 dl Glutenfrie havregryn

1 og 1/2-2 ts bakepulver

En klype Purasana himalayasalt

1 ts Naturata vaniljepulver

½-1 ts Økologisk kardemommepulver eller 1/2 ts knuste kardemommefrø

1 dl Saltå Kvarn cashewnøtter

For det beste resultatet i denne oppskriften bruk stavmikser, men du kan også bruke en kjøkkenmaskin. Smelt kokosolje og kokossmør over et vannbad til blandingen er helt flytende. Kjør kokossukker og chiagele med en stavmikser eller med visp til en luftig, jevn og godt blandet røre. Tilsett lønnesirup og to av bananene og mos alt sammen til det er jevnt. Hell over kokosoljeblandingen i røren og kjør litt til med stavmikser, til det er jevnt og godt blandet. Bland sammen alle de tørre ingrediensene i en bolle. Tilsett deretter de tørre ingrediensene og kjør alt sammen til det er en ferdig kakerøre. Hell over røren i en brødform og topp med cashewnøtter i biter og tynne bananskiver over hele formen. Stekes i ovnen på 175 grader i cirka 35-40 minutter. Jeg liker den best når den fortsatt er bittelitt rå i midten og tar den ut etter cirka 35 minutter.

Denne kaken er deilig når den er nybakt men er enda bedre dagen etter!