Kjøttfri Mandag! Oppskrift På Enkel Og Supergod Vegansk Middagsrett Med Salvie

Starter påskeuken med å dele en oppskrift på en kjempedigg, vegansk, middagsrett med salvie, den er både smakrik, mettende og fullstappet med næringsstoffer!

FullSizeRender-5

I det forrige innlegget mitt skrev jeg litt om de medisinske egenskapene salvie har, derfor passer det perfekt å dele en middagsrett som inneholder masse salvie i dagens innlegg!

Saltå Kvarn Hvite Bønner

Vitabonor_sma_torra-300x451

I denne oppskriften brukte jeg Saltå Kvarns små hvite bønner, jeg syns de er kjempegode og de er milde på smak, noe som gjør at de passer til det meste! Hvite bønner inneholder masse næring, de er blant annet rike på fiber, folsyre, kalium og de har et høyt innhold av protein.

Tilberedning Av Hvite Bønner

Før jeg lager retten bløtlegger jeg bønnene over natten og så koker jeg de opp og lar de koke en halvtime, jeg bytter vann og skyller de godt. Deretter koker jeg de i en time eller halvannen time til, sammen med grønnsaksbuljong og kokosolje.

Oppskrift På Deilig Middagsrett Med Hvite Bønner I Kokosmelk Med Salvie

IMG_8176-1

 

4 dl ferdigkokte Saltå Kvarn hvite bønner

1 Liten pakke Ecomill kokosfløte

2-3 Fedd fersk hvitløk, finhakket

1 ½ dl Finhakket purre

2 dl Finhakket Pok Choi

3 ss Biona kokosolje

½ Potte fersk salvie

En håndfull mungbønnespirer

Surr først purren i kokosolje til den er myk, deretter tilsettes de ferdigkokte hvite bønnene og pok choi. La det surre sammen i noen minutter på svak varme, til pok choi har blitt myk. Tilsett hvitløken, salvien, kokosmelken og eventuelt litt salt og pepper.

IMG_8457

Spar noen salvieblader til topping og gjerne litt spirer. Retten serveres med for eksempel litt kokt Saltå Kvarn hirse.