Mat, helse og livsstil

Om Sara

Om Sara

Om Sarasara-chacko

Sara er kjent som forfatter, foredragsholder og sin store kompetanse innen helse, kosthold og urtemedisin. Sara har drevet med og jobbet innen helse og kosthold i over 20 år.

Høsten 2018 gav Sara ut sin bok Dønn Grønn, mat som både smaker og gjør godt! Boken er full av matnyttig info om blant annet kosthold, helse, ernræring og urtemedisin. Dønn Grønn inneholder og så masse smakfulle, enkle og plantebaserte oppskrifter fri for gluten, egg, melk og raffinerte råvarer som for eksempel sukker.

Sara har tidligere skrevet bøkene Supermat (2010), Beautyfood (2011) og Supersmoothies (2012) sammen med Trine Berge. I mange år reiste hun rundt hele Norge og holdt kurs og foredrag om helse og kosthold.

I dag jobber Sara som oppskriftsutvikler, foredragsholder og kostholdsveileder og hun har en bred kundekrets, som inkluderer både idrettsutøvere, forretningsledere, folk med kroniske lidelser og sykdommer og barnefamilier.

Saras filosofi

Sara har et pasjonert forhold til naturen og hun elsker å studere hvordan den fungerer, både når det gjelder planter og dyr. Dette er en av grunnene til at hun ble inspirert til å lære seg mer om urtemedisin, mat og spesielt hvordan noen planter påvirker kroppen. En annen grunn er at hun opplevde en merkbar positiv endring på kroppen når hun selv gjorde store endringer i sitt eget kosthold, på slutten av nittitallet.

Sara er mest kjent for å være en forkjemper økologisk og biodynamisk mat i tillegg til næringsnett og lettfordøyelig mat. Hun har hatt et forhold til det vi kaller supermat i hele sitt liv, siden hun vokste opp i flere forskjellige land, både i Skandinavia, Afrika og Asia. Dette gjorde at hun, allerede som barn fikk muligheten til å oppleve mange forskjellige råvarer, planter og matkulturer, over hele verden. For Sara var det naturlig å ha det vi i dag kaller supermat voksende i hagen.

Timebestilling:

sara.m.chacko@gmail.com