Om Sara

Om Sarasara-chacko

Sara er kjent som forfatter, foredragsholder og som en av de fremste innen helse, kosthold, urtemedisin og superfood i Skandinavia. Sara har jobbet innenfor sitt felt i over 25 år og har i løpet av disse årene akkumulert en enorm kompetanse.

Høsten 2018 gav Sara ut sin bok Dønn grønn, mat som både smaker og gjør godt! Boken er full av matnyttig info om blant annet kosthold, helse, ernæring og urtemedisin. Dønn grønn inneholder også masse smakfulle, enkle og plantebaserte oppskrifter fri for gluten, egg, melk og raffinerte råvarer som for eksempel sukker.

Sara har tidligere skrevet bøkene Supermat (2010), Beautyfood (2011) og Supersmoothies (2012) sammen med Trine Berge. I mange år reiste hun rundt hele Norge og holdt kurs og foredrag om helse og kosthold.

I dag jobber Sara som oppskriftsutvikler, kursholder, foredragsholder og helse coach. Hun har en bred kundekrets, som inkluderer både kjentfolk, idrettsutøvere, forretningsledere, folk med kroniske lidelser og sykdommer og barnefamilier.

Saras filosofi

Sara har et pasjonert forhold til naturen og hun elsker å studere hvordan den fungerer, både når det gjelder planter og dyr. Dette er en av grunnene til at hun ble inspirert til å lære mer om urtemedisin, mat og mer spesifikt hvordan enkelte planter positivt kan påvirke og støtte ulike kroppsfunksjoner. Hun opplevde en merkbar positiv endring på kroppen når hun selv gjorde store endringer i sitt eget kosthold, på nittitallet, noe som også inspirerte hennes reise og studie innenfor sitt felt.

Sara er mest kjent for å være en forkjemper økologisk og biodynamisk mat i tillegg til næringsnett og mat med aktive plantestoffer. Hun har hatt et forhold til det vi i dag kaller supermat i hele sitt liv. Sara tilbrakte største delen av barndommen sin i sentrale Afrika, i tillegg til at hun reiste verden rundt. Dette gjorde at hun, allerede som barn fikk muligheten til å oppleve mange forskjellige råvarer, planter og matkulturer, fra hele verden. For Sara var det naturlig å ha det vi i dag kaller supermat voksende i hagen.

Book time:

https://blogg.sarachacko.no/booking-kosthold/