
Denne helgen har jeg vært så inspirert og fikk så lyst til å lage den aller beste maten!
Denne helgen var jeg med på en online retreat som heter Ikya Mesh Gathering. Det innebærer meditasjon og mest mulig stillhet hele helgen. Når du er på slike retreater er det viktig å ha noe som nærer deg, men at du likevel får en følelse av letthet. Maten bør være lettfordøyelig, plantebasert og ha et bredt spekter av næring. I tillegg må den smake fantastisk!
På fredagen lagde jeg en helt nydelig salat full av råvarer jeg elsker. Denne helgen handler tross alt om stillhet, meditasjon og egenpleie, derfor hyllet jeg meg selv med fantastisk næring laget med og av kjærlighet. Jeg brukte villris som base. Villris er både smakfullt, rikt på mikronæringsstoffer, fiber og proteiner.
Oppskrift Superfresh Lifeforcefood!

2 stk stangselleri hakket i små biter
2 stk fint revede gulrøtter
En håndfull ruccola
2 dl villris
4 stk små innlagte artisjokkhjerter
3 ss hakket pistasj
1 dl spirer
Chiliflak
Tørket gressløk
En klype Purasana Himalayasalt
1/2 dl Purasana gojibær
2 ss Purasana hampfrø
Francisco Gomez biodynamisk extra virgin olivenolje
Grønnkålchips fra Funky Fresh Foods
Dressing av Gresskarkjernesmør:
4-5 ss Horizon gresskarkjernesmør
1/2 dl vann
1-2 ss Lima tamari
Et stort fedd hvitløk eller to små
2 ss Francisco Gomez biodynamisk extra virgin olivenolje
1 ts Purasana kokosblomst sukker
En klype chilli
Saften fra to limebåter
Kjør ingrediensene til dressingen med stavmikser, til en jevn saus. Hell over de ferdigkokte nudlene og bland godt til de er dynkede i dressingen!
Marinert wakame:
1 dl wakame bløtlagt
2 ss Lima tamari
1/2 sorte sesamfrø eller furikake
1/2 ts Purasana kokosblomstsukker
1 ss Francisco Gomez biodynamisk extra virgin olivenolje
Jeg anrettet alle ingrediensene bortsett fra spirene, pistasjnøttene, chiliflakene, grønnkålchipsen og dressingen, forholdsvis pent på en tallerken. Deretter helte jeg over en god del av dressingen og toppet det hele med gojibær, hempfrø, spirer, chiliflak, pistasj og grønnkålchips!
Spises umiddelbart og nytes med alle sanser!