Nydelig Lun Og Nærende Høstsalat Med Gresskar, Quinoa Og Spinat

Denne oppskriften på lun høstsalat var bare så god at jeg måtte dele.  Den er både nærende, mettende, plantebasert og kjempegod, comfortfood på sitt beste!

IMG_3550

Det er ikke noe som er bedre enn å dele en digg oppskrift med masse råvarer som er i sesong! For en gangs skyld ikke gresskarsuppe som er oppskriften! Denne oppskriften er full av godsaker som nærer både kropp og sjel, viktig å ta vare på alle de gode råvarene vi får tak i nå! Det eneste som ikke er norskt i denne oppskriften er quinoa, men den er økologisk av god kvalitet og den gir litt ekstra næring og metthetsfølelse til retten.

Gresskar

pumpkin-rouge-vif-detampes1

Gresskar er skikkelig næringsrikt med masse vitaminer, plantestoffer og mineraler, blant annet er de rike på karotener og antioksidanter. I tillegg er gresskar rike på fiber og mettende. Derfor er det bare å inkludere masse gresskar i det daglige kostholdet!

Saltå Kvarn Quinoa

golden-quinoa-300x200

Saltå Kvarn quinoa er økologisk og en mild og forholdsvis proteinrik urt, selv om mange tror at det er en kornsort. Det som er fint med quinoa er at den kan brukes istedenfor ris, potet eller pasta og den er både mer næringsrik og enklere å fordøye enn de andre alternativene. Quinoa er også glutenfritt, noe som gjør at de fleste tåler den. Det eneste er at den inneholder noen bitterstoffer som kan skape friksjon i slimhinnene, dette unngår du ved å skylle quinoaen etter eller under koketiden. Quinoa er supert å bruke i salater for å tilføre litt mer protein, næring og for å gjøre salaten mer mettende og siden den er mild på smak egner den seg til det meste!

Jeg har tidligere skrevet om quinoa her

Oppskrift Lun Og Nærende Høstsalat Med Gresskar, Spinat Og Quinoa

IMG_3551

1 dl ferdigkokt Saltå Kvarn hvit quinoa

1/2 Bakt hokkaido gresskar

3 Store never spinat

1/2 Rød løk fint strimlet

2 Fedd finhakket hvitløk

4 Hjertesalat blader

2 ss Biona kokosolje til steking

2 ss Biona kokosolje til baking av gresskaret

En klype Naturata urtesalt

Topping:

En klype chilliflak

En klype paprikapulver

2 ss Francisco Gomez Olivenolje

Fremgangsmåte:

Kok quinoaen ferdig og sett til side. Del gresskaret i to halvdeler og sett i midten/nedre del av ovnen på 200 grader. Bak til den begynner å bli mør, cirka 15-20 minutter. Ta ut kjernene og innmaten med en skje og putt tilbake i ovnen med litt urtesalt og kokosolje. Fortsett å bake gresskardelene i tjue/tjuefem minutter til sånn at de er møre og begynner få en litt mørkere farge. Fres spinaten i kokosolje til den er mør og tilsett hvitløken. Ta ut gresskaret når det er ferdig og kutt det opp i biter, ha i en bolle sammen med quinoa, spinaten, salaten, den fint strimlede løken og topp det hele med olivenolje, paprikapulver, urtesalt og chiliflak.

Enjoy!