I dagens innlegg deler jeg en chiapudding med tropiske smaker. Den er rask, enkel og er perfekt som en lett frokost eller som et friskt og næringsrikt mellommåltid.
Det er fortsatt litt igjen av sommeren og jeg tviholder på den med hjelp av litt tropiske smaker som for eksempel mango! Chiapuddingen jeg deler i dag er en hit, den er enkel å lage og inneholder masse sunne fettsyrer som er gode for både hud, hjernen og nervesystemet. Godt å ha når hverdagen setter i gang igjen.
Naturata Linfrøolje
Jeg har brukt Naturata linfrøolje i denne chiapuddingen for å få litt ekstra essensielle fettsyrer. Det er også en god del essensielle fettsyrer i chiafrø, men noen ganger trenger vi det lille ekstra. Husk at essensielle fettsyrer, omega 3 og omega 6 er noe vi må få av god kvalitet i maten siden kroppen ikke kan danne de selv.
Skjønnhet
Mango inneholder masse gode næringsstoffer som for eksempel karotener så hvis du vil holde litt på brunfargen er det fint å spise litt mango, gresskar, cantaloupe meloner eller selvfølgelig gulrøtter. Innen supermat er det for eksempel spirulina og gojibær som gjelder! Disse karotenene fra mangoen i kombinasjon med de gode, essensielle fettsyrene som smører huden innenfra, er denne chiapuddingen en liten nytelse som gir masse glød og næring!
Oppskrift Mango Og ChiaX Kos
2 dl EcoMil kokosmelk (drikketype)
1 dl Frossen mango
1/4 Banan
1 ss ChiaX frø
1 ss Naturata linfrøolje
Topping:
Valgfri frukt i biter, for eksempel fersken, revet kokos og Purasana hempfrø eller Saltå Kvarn müsli med eple og kanel.
Fremgangsmåte:
Kjør alle ingrediensene i en smoothiemaskin, tilsett ønsket topping og server umiddelbart.