Vegnask og glutenfri hemp, avokado og linsepaté.

Nå var det på tide med en ny oppskrift og den jeg deler i dag er både digg, enkel og næringsrik. Denne pateén, eller posteien, er et supert tilbehør til salat eller som et godt og mettende pålegg på brødskiven!

Noen ganger trenger jeg et godt og plantebasert alternativ til leverpostei eller paté. Derfor lagde jeg denne superdigge posteien som er veldig god og som kan brukes til det meste. Jeg har boostet oppskriften med både hemp frø og hemp protein som gir den ekstra mikronæringsstoffer, essensielle fettsyrer og proteiner. Enkel å lage er den også!

Purasana Hemp Protein Og Hemp Frø

Hemp protein er rikt på blant annet magnesium, jern og inneholder også en god del kalium og kalsium, mangan, kobber og fosfor. Dette næringsrike planteproteinet inneholder også hele 20 aminosyrer (proteinenes byggesteiner), inkludert alle de ni essensielle aminosyrene. I tillegg er hemp protein rikt på fiber som er gunstige for tarmfunksjonen. Disse fibrene vil også virke stabiliserende på blodsukkeret. I hemp protein er det cirka 40 % protein, i tillegg til masse mikronæringsstoffer, fiber og vitaminer.

Purasana hemp frø er avskallede frø som er spesielt rike på essensielle fettsyrer. Hemp oljen er en av de mest lettopptakelige planteoljene for oss mennesker med en omega 3 og 6 balanse som ligner veldig på den vi har i vår kropp. Hemp frø inneholder også E- vitaminer, noe som blant annet er supert for hudkvaliteten. Ellers inneholder hemp frø omtrent de samme mengdene mikronæringsstoffene som i hemp protein.

Oppskrift Hemp, Avokado Og Linsepaté

200g Ferdigkokte linser (grønne eller røde)

2 ss Purasana hemp frø

1 ss Purasana hemp protein

1-2 Fedd finhakket hvitløk

1/2 Finhakket sjalottløk

1 ss Kaldpresset og økologisk kokosolje

3 ss Tamari

1,5 ss Purasana kokosblomstsukker

1/2 avokado

3-4 ss Olivenolje

1/3 ts Naturata urtesalt

Fremgangsmåte:

Fres sjalottløken og hvitløken i kokosoljen til den blir gylden. Tilsett linsene, kokosblomstsukkeret og tamari og la det surre i et par minutter på middels varme. Ha linsene og resten av ingrediensene i en høy mikserbolle og mos alt sammen med en stavmikser til en jevn blanding. Smak til med litt urtesalt før du server som tilbehør til salat eller på en brødskive med deilig grønnsakstopping. Husk at den er en ferskvare siden den inneholder avokado og vil endre seg i smak og farge ved oppbevaring over tid.

Vel bekomme!