Glutenfrie, plantebaserte og deilige brownies.

Brownies er virkelig noe av det beste jeg vet og tradisjonelle brownies inneholder dessverre enorme mengder raffinert hvitt sukker. Derfor har jeg laget en sunnere versjon, søtet med dadler og kokosblomstsukker. I tillegg er min oppskrift fri for både gluten, egg og melk, den er også helt plantebasert og den inneholder både råkakao, chiaprotein og sunt fett. Oppskriften er avhengighetsdannende og veldig god, jeg har laget den noen ganger nå og browniebitene forsvinner fort for å si det sånn!

Purasana Chiaprotein

Jeg brukte et nytt produkt i oppskriften, Purasana chiaprotein, nytt i Norge, yay! Dette proteinpulveret er ikke bare rikt på protein, men inneholder også masse fiber og andre viktige mikronæringsstoffer. Det inneholder cirka 40% protein og det finnes en med sjokoladesmak og en naturell. Siden produktet er så rikt på fiber anbefaler jeg å drikke mye når du spiser det eller blander det ut med mye væske.

Proteinpulveret er supert å bruke som bindemiddel i oppskrifter, spesielt hvis du ikke bruker egg. Smaken på den naturelle har en mild nøtteaktig smak og den med sjokolade er en mild sjokoladesmak. Jeg brukte den sistnevnte i oppskriften.

Oppskrift Saras Super Brownies!

1 dl Kaldpresset, økologisk kokosolje

6-7 ss Purasana Råkakao pulver

150-175g Økologiske dadler (fjern stein)

1,5-2 dl Purasana kokosblomstsukker

1 ss Monki cashewsmør eller mandelsmør

1 dl Mandelmel

1,5-2 dl Saltå Kvarn havregryn eller glutenfrie havregryn hvis du ikke tåler gluten.

2 ts Vaniljepulver

En god klype Purasana himalayasalt

2 Strøkne ss Purasana Chia protein (gjerne med sjokoladesmak), 2 ss psyllium pulver eller 1,5-2 ss kvernede chiafrø

1-1,5 dl EcoMil Mandelmelk, kokosmelk, Lima havremelk, eller glutenfri havremelk hvis du ikke tåler gluten, du kan også bruke plantebasert sjokolademelk hvis du ønsker.

100-150g Green n Blacks 70%

Smelt sjokolade og kokosolje over vannbad. Kjør alle ingrediensene, inkludert kokos og sjokoladeblandingen i en kjøkkenmaskin til alt er godt blandet, ha i en form (liten, cirka 15×25), med bakepapir, topp den med hakkede pekannøtter eller valnøtter og sett i ovnen på 175 grader i cirka 15-25 minutter. Kaken skal ikke være gjennomstekt, den skal heller være litt mer rå enn stekt. Du kan også tilsette litt ekstra hakkede biter av sjokolade i røren rett før baking.

Vel bekomme!