Jeg Har Skrevet En Ny Brosjyre Om Barnemat!

Min brosjyre om barnemat finner du i helsekostbutikkene.

IMG_8588

Brosjyren jeg har laget er i samarbeid med Holle økologisk barnemat og i den skriver jeg litt om hva jeg syns er viktig når det gjelder kostholdet til små barn og babyer. Jeg har valgt å fokusere på fire enkle prinsipper som er viktige å tenke på når det gjelder kostholdet til babyer:

Hold det enkelt, unngå sprøytede, raffinerte og bearbeidede matvarer, ha heller fokus på uraffinerte, gode råvarer og lag gjerne maten fra bunnen.

Sørg for å tilføre tilstrekkelige mengder essensielle fettsyrer og sunt mettet fett av god kvalitet. Unngå bearbeidet fett og tilfør heller kaldpressede og økologiske oljer.

Sørg for at det er nok mikronæringsstoffer i det daglige kostholdet.

Husk at gode kilder til komplekse karbohydrater, sunne fettsyrer og proteiner av god kvalitet, skaper langvarig stabil energi og styrker immunforsvaret.

FullSizeRender

Jeg har også delt en del oppskrifter i brosjyren siden jeg mener at det er viktig å blande litt fett og andre matvarer i grøten for at måltidet skal inneholde tilstrekkelige mengder næringsstoffer. Det er kjempeenkelt å lage sunn og næringsrik mat til små babyer når du for eksempel har en stavmikser på kjøkkenet. Ta en titt i brosjyren i din nærmeste helsekostbutikk eller spør om de kan bestille den for deg.

I går holdt jeg også foredrag i butikken Den Gode Jord, på sagene med mange fine små babyer, det beste publikum jeg noensinne har hatt! Takk til Anne-Britt som tok initiativet, hun er en fantastisk ildsjel som har verdens fineste butikk i Sarpsborggata 12 A. Vi serverte masse gode smaksprøver og koste oss på eventet med fine deltakere!

13439088_1150772368307295_8396197348724782843_n