Naturens Helbredende Skatter!

Med hjelp av urter og planteekstrakter kan vi både helbrede sykdommer og lindre symptomer.

images-3

Plantemedisin er en del av min hverdag og har vært i over tjuefem år. Plantemedisin kalles også fytoterapi og er en av de eldste tradisjonene vi har. De aktive ingrediensene i plantene kalles plantestoffer, eller fytokjemikalier, mengden plantestoffer og egenskaper varierer veldig fra plante til plante. I dagens samfunn er vi så heldige at vi har tilgang til planter fra hele verden.

Urter Og Legemidler

Dagens legemidler kommer som regel fra forskning på urter og plantestoffer. Som regel isoleres de aktive plantestoffene (fytokjemikaliene) og testes ut for å finne ut hva slags egenskaper de har og hva de inneholder. Deretter produseres de i laboratorier og patenteres. Noen eksempler på stoffer utvunnet fra planter er blant annet salisylsyre, utvunnet fra barken av hvitpiltre (salix alba). Salisylsyre er en viktig komponent i de fleste smertestillende og betennelseshemmende preparater på markedet. Et annet stoff er for eksempel penicillin, som kommer fra en type muggsopp, som mange mener er en av de viktigste medisinske oppdagelsene vi har gjort.

Urter I Hverdagen

Bare det å drikke noen kopper urtete hver dag kan assistere kroppen å skille ut avfallsstoffer, tilføre mineraler, øke sirkulasjonen, styrke fordøyelsen og stabilisere energien din. Eksempler på noen helsebringende urter som enkelt kan brukes i hverdagen: brennesle, ryllik, bjørk, hvitløk, peppermynte, kjerringrokk, løvetann, lakrisrot, kamille, ingefær og gurkemeie.

Peppermynte

Peppermynte er en fantastisk urt, den er mild og lindrende, noe som gjør at den kan brukes ofte og av de aller fleste, også de som er veldig sensitive. Peppermynte har en deilig, frisk, kjølig, markant og litt søtlig smak. Oljen dufter friskt og aromatisk, virker beroligende, klargjørende og rensende, samler fokuset, øker sirkulasjonen, samtidig som den virker litt kjølende. Denne oljeblandingen er også fin å smøre lokalt på områder der du er stiv, støl eller har betennelser. Den kan også med fordel brukes på magen for å lindre menstruasjonskramper.

Oppskrift Tonic

FullSizeRender-3

2 dl Ferdigtrukket, sterk og glovarm mynte te

En halv pose Foursigmatics Reishi

1/2 dl Ecomill mandelmelk

1 ss Biona kokosolje

1/2 ts Naturata vanilje pulver

Alle ingredienser kjøres i en blender eller med stavmikser til det er kremete og nytes umiddelbart!