En deilig cheesecake med blåbær? Denne oppskriften er både glutenfri, melkefri og er helt plantebasert. Den tar litt tid å lage, siden den trenger tid til å stivne, men er helt klart verdt bryet. Ønsker alle en fortsatt fin søndag!
Oppskrift Cheesecake Med Blåbær
4-5 porsjoner
Bunn:
2 dl mandelmel
1,5 dl Glutenfrie havregryn
0,75 dl Kaldpresset kokosolje
1,25 dl Purasana kokosblomstsukker
En klype Purasana Himalayasalt
En ts Vaniljepulver
1 ss Purasana chiafrø (knuste)
Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til alt er en jevn blanding. Klapp ut bunnen i en springform. Gjerne en medium/liten størrelse.
Fyll:
225g Kokosyoghurt
5 ss Oatly smøreost (for glutenfritt alternativ bruk go vegan eller violife)
Sitronskall fra en hel sitron
4 ss sitronsaft
1 dl Purasana kokosblomstsukker
0,5 dl Tykk kokosmelk
4 ss Purasana chiafrø (knuste)
1 ss Purasana chiaprotein (du kan også bruke 5 ss knuste chiafrø istedenfor)
Dæsj lønnesirup
En ts vaniljepulver
1 ss Kaldpresset kokosolje
En god klype Purasana Himalayasalt
Visp sammen ingrediensene med en håndvisp i minimum tre minutter til alt er en jevn og fin røre. Hell over bunnen i springformen og sett i fryseren.
Blåbærsaus:
2,5 dl frosne blåbær
0,25-0,5 dl Purasana kokosblomstsukker
3-4 ss Purasana chiafrø (knuste)
2 ss Sitronsaft
Smelt blåbærene og rør sammen alle ingrediensene med blåbærene. Rør godt i minimum tre minutter til det begynner å stivne.
Når kaken er fryst og har stivnet kan den tines opp og spises når det passer, hell over blåbærene ved servering.