Melkefri, Glutenfri Og Plantebasert Cheesecake Med Blåbær!

En deilig cheesecake med blåbær? Denne oppskriften er både glutenfri, melkefri og er helt plantebasert. Den tar litt tid å lage, siden den trenger tid til å stivne, men er helt klart verdt bryet. Ønsker alle en fortsatt fin søndag!

Oppskrift Cheesecake Med Blåbær

4-5 porsjoner

Bunn:

2 dl mandelmel

1,5 dl Glutenfrie havregryn

0,75 dl Kaldpresset kokosolje

1,25 dl Purasana kokosblomstsukker

En klype Purasana Himalayasalt

En ts Vaniljepulver

1 ss Purasana chiafrø (knuste)

Kjør alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin til alt er en jevn blanding. Klapp ut bunnen i en springform. Gjerne en medium/liten størrelse.

Fyll:

225g Kokosyoghurt

5 ss Oatly smøreost (for glutenfritt alternativ bruk go vegan eller violife)

Sitronskall fra en hel sitron

4 ss sitronsaft

1 dl Purasana kokosblomstsukker

0,5 dl Tykk kokosmelk

4 ss Purasana chiafrø (knuste)

1 ss Purasana chiaprotein (du kan også bruke 5 ss knuste chiafrø istedenfor)

Dæsj lønnesirup

En ts vaniljepulver

1 ss Kaldpresset kokosolje

En god klype Purasana Himalayasalt

Visp sammen ingrediensene med en håndvisp i minimum tre minutter til alt er en jevn og fin røre. Hell over bunnen i springformen og sett i fryseren.

Blåbærsaus:

2,5 dl frosne blåbær

0,25-0,5 dl Purasana kokosblomstsukker

3-4 ss Purasana chiafrø (knuste)

2 ss Sitronsaft

Smelt blåbærene og rør sammen alle ingrediensene med blåbærene. Rør godt i minimum tre minutter til det begynner å stivne.

Når kaken er fryst og har stivnet kan den tines opp og spises når det passer, hell over blåbærene ved servering.