Matcha Latte, Det Beste Jeg Vet!

Jeg elsker en god matcha og jeg gleder meg hver gang jeg lager matchalatte!

Matcha er en japansk grønn te i pulverform som du enten blander med varmt vann eller du kan blande den med melk som en latte. Det er viktig at du pisker matchapulveret i det du blander den med sånn at det løser seg helt opp. Tradisjonelt sett bruker du en visp som er laget av bambus men når jeg lager min latte bruker jeg stavmikseren. Aller helst hadde jeg nok brukt en melkesteamer men det har jeg dessverre ikke hjemme.

Matcha er rikt på masse sunne plantestoffer som for eksempel antioksidanter, bitterstoffer og den er også rik på blant annet aminosyren teanin som er kjent for å være mildt avslappende og beroligende. Matcha inneholder også litt koffein så hvis du ikke tåler det vil jeg være litt forsiktig med matcha.

Jeg elsker matcha for den milde, litt bitre og grønne tesmaken og jeg elsker smaken av en god og plantebasert matchalatte. For meg er det som å drikke en mild, myk og deilig fløyelsdrikk! I tillegg har matcha latte den fineste grønnfargen og som dere vet er jeg glad i dønne grønne ting.

Jeg har testet ut en del matcha i løpet av det siste året og har kommet frem til at matcha fra Tedragen og Clearspring er de jeg liker best!

Oppskrift Saras MatchaLatte

Tid for nytelse!

1-1,5 dl Ferdigtrukket Clipper Skinni Mintie

En ts Matcha fra Tedragen eller Clearspring

1,5-2 dl EcoMIl kokosmelk (drikketype) eller havremelk, aller helst litt av begge deler

En ts Biona kaldpresset kokosolje

En til to spiseskjeer Naturata lønnesirup

En liten klype Purasana Himalaysalt

Jeg har alle ingrediensene i en liten kasserolle og varmer opp til det akkurat begynner å komme damp, det vil si cirka 75 grader. Så kjører jeg alt sammen med en stavmikser til jeg får en jevn og fluffy blanding. Jeg heller over i en kopp eller i et glass og nyter umiddelbart!