Kokoskaramell, Den Deiligste Desserten!

Jeg elsker karamell og har kjøpt mange ulike typer i det siste men ingen av de plantebaserte variantene har vært en innertier for meg. Oppskriften jeg legger ut i dag er faktisk en av de beste jeg har smakt! Jeg har drevet å testet ut ulike mengder av ingrediensene før jeg fant den riktige balansen.

Oppskriften er helt plantebasert og inneholder ikke noen raffinerte råvarer!

Oppskrift Kokoskaramell

2,25-2,5 dl Tykk kokosmelk, gjerne typen som kan piskes (jeg brukte økologisk kokosmelk som jeg puttet i kjøleskapet og brukte bare det som var tykt)

2,5 dl Purasana kokosblomstsukker

1 dl Kaldpresset, økologisk kokosolje

0,5 dl Økologisk lønnesirup

Topping:

En god klype Purasana Himalayasalt

1 dl Hakkede og ristede økologiske hasselnøtter

Ha alle ingrediensene, bortsett fra sirup og topping i en kasserolle med tykk bunn, jeg brukte en sautépanne. La det få et oppkok mens du rører hele tiden og skru ned varmen til middels temperatur. Jeg pendlet mellom 4-6 på min komfyr og den går opp til 12. La det surre mens du rører kontinuerlig i cirka ti minutter. Tilsett lønnesirupen og rør helt til det blir en tykk røre av ingrediensene, cirka 15-20 minutter til.

Pass på sånn at røren ikke blir brent og at du rører godt, hele tiden. Når røren er tykk og slipper fra bunnen av kasserollen helles den ut på et bakepapir og jevnes ut. Topp karamellen med ristede og hakkede hasselnøtter og himalayasalt.

4 Comments

  1. Går det ann og få denne oppskriften på mail 🙂

  2. Oppskriften på karameller ser veldig god ut og håper jeg også kan få den på mail.
    På forhånd tusen takk.
    Ønsker deg og dine rn riktig god jul og alt godt i året som kommer