Deilige Tahin Marsipanbrød Med Sjokoladetrekk!

Er du glad i marsipanbrød? De kan også lages som en enda sunnere og mer næringsrik versjon. I dagens innlegg deler jeg en oppskrift på helt nydelige tahinbrød med sjokoladetrekk!

Tahin

Jeg er veldig glad i tahin, en råvare som er laget av sesamfrø og som inneholder masse mikronæringsstoffer, protein og sunt fett, hva er bedre enn det? I tillegg gir tahin en god metthetsfølelse, for eksempel hvis jeg lager en salat så blir den mer mettende hvis jeg serverer den med hummus (som inneholder tahin) eller en tahindressing. På kjøpet får jeg også alle de gode smakene og næringsstoffene som tahin gir.

Som jeg nevnte ovenfor har jeg tenkt lenge på å lage noe sunt og godt med tahin, en dessert eller en sjokolade. Jeg ble veldig glad når resultatet ble vellykket og jeg har spist disse tahinbrødene til dessert hele uken! Denne oppskrift en er en «højdare», enkel og næringsrik er den også, så her er det bare å utforske.

Oppskrift Deilige Tahinbrød Med Sjokoladetrekk

200g Monki/Horizon Tahin

0,5 dl Kaldpresset og økologisk kokosolje

En stor klype Purasana Himalayasalt

1/2 dl Purasana kokosblomstsukker

3 ss Naturata lønnesirup

1 ts Naturata vaniljepulver

4-5 ss Mandelmel

Sjokoladetrekk:

En plate økologisk, mørk sjokolade, feks Green n Blacks 70%
1-2 toppede ss Kaldpresset, økologisk kokosolje
En god klype Purasana Himalayasalt
2 ss Naturata lønnesirup
3 ss EcoMil kokosmelk eller havremelk

Smelt sjokoladen og kokosoljen over et vannbad. Når alt har smeltet rører du sammen alle ingrediensene i sjokoladetrekket til en jevn og fyldig blanding.

Topping:

1 ts Purasana kokosblomstsukker

2 ss Finhakkede Saltå Kvarn Rå Cashewnøtter

Fremgangsmåte Tahinbrød Og Trekk:

Rør sammen alle ingrediensene til de er godt blandet og du har en slags deig. Sett røren/deigen kaldt i cirka en time, sånn at den blir enklere å forme. Lag små brød, cirka 3cm lange og litt over en cm høye av deigen, ha de i en form og sett i fryseren.

Lag sjokoladetrekket, dekk «brødene» , ha på toppingen og sett tilbake i fryseren for å stivne. De bør oppbevares i fryser eller kjøleskap siden de smelter i romtemperatur.

Hvis du har dårlig tid kan du også helle røren i en form og klappe den ut til den er helt flat og så helle sjokoladetrekket over deigen sånn at det blir to lag. Ha formen i fryseren til alt har stivnet, kuttes opp i firkanter før servering og oppbevares i fryseren.

Vel bekomme og god helg!