Det er høst og tid for suppe! I dagens innlegg deler jeg en enkel og deilig suppeoppskrift med gresskar, perfekt til middag eller mellommåltid, en kald høstdag!
Denne uken tenkte jeg ikke bare dele en oppskrift, uten jeg vil også dele linker til noen av de smakfulle, veganske oppskriftene jeg tidligere har delt her på bloggen! Tenkte dette kunne være fint for de av dere som ønsker litt mer inspirasjon til veganske retter.
Her er linker til noen av de veganske oppskriftene jeg har delt tidligere:
Hirsesalat med sorte bønner, her
Heit bønnesalat med smak av tex-mex, her
Hvit bønnegryte med salvie, her
Lun salat med hvite bønner og hjemmelaget pesto, her
Veganbowl med quinoa og tang, her
Oppskrift på veganske vri på fredagstaco, her
Vegansk aioli oppskrift, her
Mungbønnegryte og linsegryte oppskrifter, her
Hvis du ikke har tid til å bløtlegge og koke bønnene i oppskriftene kan du eventuelt kjøpe ferdigkokte, økologiske bønner på papp. Eller du kan gjøre som meg, lage store mengder når du først har tid sånn at du har litt å gå på!
Dagens Suppeoppskrift Med Gresskar
Oppskriften i dette innlegget er en gresskarsuppe, men den kan varieres med ulike grønnsaker. Du kan for eksempel bytte ut gresskar med søtpotet, brokkoli, blomkål eller en annen grønnsak du ønsker å lage suppe av. Bare bruk den samme basen!
Gresskar er en fantastisk grønnsak som inneholder masse mikronæringsstoffer og antioksidanter. Hvis du i tillegg topper suppen med gresskarkjerner sørger du for å få i deg enda mer næringsstoffer.
Gresskar inneholder blant annet antioksidanter og karotener som er gunstige for kvaliteten på både hud og syn. Denne fargerike grønnsaken er også rik på fordøyelsesfremmende grønnsaksfibrer, kalium og C-vitamin.
Oppskrift Deilig Og Kremete Gresskarsuppe:
En Økologisk Kallo saltfattig grønnsaksbuljongterning eller 1 ss Naturata grønnsaksbuljongpulver
Hokkaidogresskar eller butternutsquash (lite) eller et halvt stort, skrelt og delt opp i små biter
Vann som dekker gresskaret
3 ss Tamari
2 ss Biona kokosolje
2 ss Purasana kokossukker
1 dl Ecomill kokosmelk
2-3 fedd fersk hvitløk
En purre hakket i små biter
Smak til med urtesalt, pepper, litt paprikapulver og bittelitt muskat.
Kok opp vann med buljong og tilsett gresskaret og purre eller en annen grønnsak som du foretrekker. La grønnsakene småkoke til de er møre. Hel av to tredjedeler av buljongen, som grønnsakene har kokt med i en bolle og sett til siden.
Kjør hvitløk, grønnsakene, krydder, kokosmelk, kokosolje og en tredjedel av buljongen med en stavmikser, til alt er jevnt. Bland denne purèen med den resterende buljongen i en kasserolle og varm opp.
Suppen serveres med for eksempel Purasana hemp frø, persille, Middle Earth Organics olivenolje, grønnkålchips, gresskarkjerner eller ristede mandelflak.