Høst Og Tid For Deilig, Varm Suppe!

Det er høst og tid for suppe! I dagens innlegg deler jeg en enkel og deilig suppeoppskrift med gresskar, perfekt til middag eller mellommåltid, en kald høstdag!

FullSizeRender

Denne uken tenkte jeg ikke bare dele en oppskrift, uten jeg vil også dele linker til noen av de smakfulle, veganske oppskriftene jeg tidligere har delt her på bloggen! Tenkte dette kunne være fint for de av dere som ønsker litt mer inspirasjon til veganske retter.

Her er linker til noen av de veganske oppskriftene jeg har delt tidligere:

Hirsesalat med sorte bønner, her

Heit bønnesalat med smak av tex-mex, her

Hvit bønnegryte med salvie, her

Lun salat med hvite bønner og hjemmelaget pesto, her

Veganbowl med quinoa og tang, her

Oppskrift på veganske vri på fredagstaco, her

Vegansk aioli oppskrift, her

Mungbønnegryte og linsegryte oppskrifter, her

Hvis du ikke har tid til å bløtlegge og koke bønnene i oppskriftene kan du eventuelt kjøpe ferdigkokte, økologiske bønner på papp. Eller du kan gjøre som meg, lage store mengder når du først har tid sånn at du har litt å gå på!

Dagens Suppeoppskrift Med Gresskar

IMG_9192

Oppskriften i dette innlegget er en gresskarsuppe, men den kan varieres med ulike grønnsaker. Du kan for eksempel bytte ut gresskar med søtpotet, brokkoli, blomkål eller en annen grønnsak du ønsker å lage suppe av. Bare bruk den samme basen!

Gresskar er en fantastisk grønnsak som inneholder masse mikronæringsstoffer og antioksidanter. Hvis du i tillegg topper suppen med gresskarkjerner sørger du for å få i deg enda mer næringsstoffer.

Gresskar inneholder blant annet antioksidanter og karotener som er gunstige for kvaliteten på både hud og syn. Denne fargerike grønnsaken er også rik på fordøyelsesfremmende grønnsaksfibrer, kalium og C-vitamin.

Oppskrift Deilig Og Kremete Gresskarsuppe:

En Økologisk Kallo saltfattig grønnsaksbuljongterning eller 1 ss Naturata grønnsaksbuljongpulver

Hokkaidogresskar eller butternutsquash (lite) eller et halvt stort, skrelt og delt opp i små biter

Vann som dekker gresskaret

3 ss Tamari

2 ss Biona kokosolje

2 ss Purasana kokossukker

1 dl Ecomill kokosmelk

2-3 fedd fersk hvitløk

En purre hakket i små biter

Smak til med urtesalt, pepper, litt paprikapulver og bittelitt muskat.

Kok opp vann med buljong og tilsett gresskaret og purre eller en annen grønnsak som du foretrekker. La grønnsakene småkoke til de er møre. Hel av to tredjedeler av buljongen, som grønnsakene har kokt med i en bolle og sett til siden.

Kjør hvitløk, grønnsakene, krydder, kokosmelk, kokosolje og en tredjedel av buljongen med en stavmikser, til alt er jevnt. Bland denne purèen med den resterende buljongen i en kasserolle og varm opp.

FullSizeRender-3

Suppen serveres med for eksempel Purasana hemp frø, persille, Middle Earth Organics olivenolje, grønnkålchips, gresskarkjerner eller ristede mandelflak.