Helt nydelig og superenkel vegansk tzatziki oppskrift!

Selv om vi nærmer oss høst er det fortsatt litt varme igjen. Det er derfor fortsatt aktuelt med friske og deilige retter mener jeg. I dag deler jeg oppskriften på en plantebasert tzatziki som er en nydelig siderett, perfekt ved siden av ovnsbakte grønnsaker, grillede grønnsaker, eller en salat.

Oppskrift Plantebasert Tzatziki

3 dl Økologisk kokosyoghurt

3 ss olivenolje

2-3 fedd fersk hvitløk

En klype Purasana kokosblomstsukker

En god klype Purasana Himalayasalt

Finhakket dill

Finhakket bladpersille

En halv revet agurk

2 ss Friskpresset sitron

Fremgangsmåte:

Riv agurken fint og sett til side med litt Himalayasalt. Rør sammen resten av ingrediensene til tzatzikien og smak til med ønsket mengde krydder/salt. Klem ut væsken fra agurken og rør ned i yoghurt blandingen. Topp med litt mer friske urter, ristede pinjekjerner og olivenolje.