Selv om vi nærmer oss høst er det fortsatt litt varme igjen. Det er derfor fortsatt aktuelt med friske og deilige retter mener jeg. I dag deler jeg oppskriften på en plantebasert tzatziki som er en nydelig siderett, perfekt ved siden av ovnsbakte grønnsaker, grillede grønnsaker, eller en salat.
Oppskrift Plantebasert Tzatziki
3 dl Økologisk kokosyoghurt
3 ss olivenolje
2-3 fedd fersk hvitløk
En klype Purasana kokosblomstsukker
En god klype Purasana Himalayasalt
Finhakket dill
Finhakket bladpersille
En halv revet agurk
2 ss Friskpresset sitron
Fremgangsmåte:
Riv agurken fint og sett til side med litt Himalayasalt. Rør sammen resten av ingrediensene til tzatzikien og smak til med ønsket mengde krydder/salt. Klem ut væsken fra agurken og rør ned i yoghurt blandingen. Topp med litt mer friske urter, ristede pinjekjerner og olivenolje.