Jeg elsker kombinasjonen av kirsebær og sjokolade, denne enkle og deilige dessertoppskriften! Desserten har tre forskjellige, smakfulle lag. Noen ganger når jeg ikke orker eller har tid til å lage egen sjokolade kjøper jeg sjokolade av god kvalitet. En sjokolade jeg mener har fantastisk kvalitet er Pana sjokolade. Pana er rå, plantebasert, uten gluten og melk og den er søtet med kokossukker.
Oppskrift Bananis Med Kirsebærkompott Og Sjokolade
Ta et høyt glass og legg kirsebærkompotten i bunn, topp kirsebærene med et lag bananis og hell over sjokoladesausen til slutt. Topp med noe crunchy, for eksempel finhakket pekan eller pistasjnøtter.
Oppskrift Kirsebærkompott Med Tørkede Fiken
En pakke frosne kirsebær
1 dl vann
1 dl finhakkede og tørkede Saltå Kvarn fiken
1 ss Purasana kokossukker
1 ts Naturata vaniljepulver
Smelt de frosne kirsebærene i en kasserolle, ha oppi de finhakkede fikenene og vannet. La det småsurre i cirka ti minutter på middels lav varme, rør godt hele tiden. Smak til med kokossukker og vanilje helt til slutt. Kirsebærkompotten er ferdig når den har tyknet. Sett til side for avkjøling. Hell over kompotten på et syltetøyglass og oppbevar i kjøleskapet. Denne kirsebærkompotten har jeg ofte oppå kokosyoghurten (se oppskrift her )min eller som topping på en dessertsmoothie!
Oppskrift Bananis
Fire frosne bananer
1 dl EcoMill kokosmelk eller EcoMill mandelmelk
1 ts Naturata vaniljepulver
1 ss Purasana kokossukker (kan sløyfes)
Kjør alle ingredienser i en blender til en sorbet. Sett til side, gjerne i fryseren til resten av desserten er klar.
Oppskrift Pana Sjokoladesaus
To Pakker Pana Sour Cherry And Vanilla Chocolate
1 Strøken ss Biona kokosolje
1/2 dl EcoMill kokosmelk
1 ts Naturata lønnesirup
Smelt sjokoladen med kokosoljen over vannbad. Rør forsiktig inn kokosmelken og sett til side.