Golden Milk, Deilig, Varm Og Helsebringende

I det siste har det blitt populært med Golden milk, eller Tumeric milk, som er en varm drikk med blant annet gurkemeie. Jeg elsker Golden milk og lager den gjerne med ekstra mye forskjellige krydder i, som i denne oppskriften jeg deler i dag.

imgres-2

Gurkemeie er en fantastisk rot som er bra for mange av kroppens funksjoner. Den hjelper blant annet på tarmfunksjonen, den styrker immunforsvaret, den er fin mot betennelser, smertetilstander og slitasjetilstander i muskler og ledd. Ikke dårlig for denne lille oransje roten. I India har den vært brukt innen matlaging og ayurvedisk medisin i over 4000 tusen år, der er den kjent for sin gode og spesielle smak, i tillegg til sine helsebringende egenskaper. Det sies at den kommer fra Sør India, der mye av gurkemeien dyrkes. Gurkemeie har også en intens oransje/gul farge som fort setter seg overalt, inkludert fingrer!

Gurkemeie inneholder mengder av helsebringende plantestoffer og er en sterk antioksidant. Hvis du skal spise den for sine helsebringende egenskaper anbefaler jeg at du spiser den sammen med sort pepper, som hjelper på opptaket av de aktive plantestoffene i gurkemeie. Jeg har skrevet om gurkemeie i tidligere innlegg her

Golden Milk

img_7449

Golden milk er en varm drikk med blant annet melk og gurkemeie, jeg bruker plantemelk, som for eksempel mandelmelk. Jeg elsker smaken av Golden milk, den er varm, krydret, den gir meg en deilig smaksopplevelse, samtidig som den er sunn, mettende og bra for hele kroppen.

Jeg lager min Golden milk med tørkede hele gurkemeie røtter, men du kan også bruke pulver eller fersk rot.

img_7473

Oppskrift Spicy Golden Milk

Gurkemeie, enten fersk juice eller pulver, cirka 2 ts eller 1/2 dl juice eller sterk te

1/4 dl Sterk te av ingefær, her kan du også blande inn litt lakris rot, hvis du ønsker

2 dl Ecomill Mandelmelk

Kardemomme, mengde etter eget ønske

Saffran, mengde etter eget ønske

Sort pepper, mengde etter eget ønske

Chilli eller Cayenne, mengde etter eget ønske

Kanel, mengde etter eget ønske

1 ts Naturata vaniljepulver

Purasana kokossuker, mengde etter eget ønske

1 ts Biona kokosolje

1 ts Biona kokossmør

Først trekker jeg te av lakris, ingefær og gurkemeie, sånn at det blir til sammen litt under en dl veldig sterk te. Deretter varmer jeg opp mandelmelken og blander inn resten av ingrediensene, jeg elsker smaken av krydder og jeg liker det også sterkt, så min Golden Milk er en skikkelig krydderbombe med masse ulike smaker. Jeg justerer mengde krydder og melk etter hvor sterk jeg ønsker at den skal være.

Det jeg liker best er at alle disse ulike smakene passer veldig godt sammen. Helt til slutt kjører jeg drikken med stavmikser eller blender sånn at den blir fluffy og kremete. Ønsker du ikke lage golden milk med alle disse krydder holder det med gurkemeie, ingefær, kanel, vanilje og sort pepper, det er også supergodt! For meg er saffran en viktig del i drikken så den er som regel alltid med.

Serveres og nytes umiddelbart!