Min vri på den klassiske Waldorf salaten!

Jeg har alltid vært glad i Waldorf salat men tåler ikke så godt melkeprodukter og unngår egg. I tradisjonell Waldorf salat brukes enten kremfløte eller majones eller begge deler, ingredienser jeg unngår. Derfor tenkte jeg dele en helt plantebasert versjon av Waldorf salat som også er boostet med ekstra næringsrike ingredienser.

Min versjon av Waldorf salaten er skikkelig frisk og deilig, i tillegg har den både myke og sprø ingredienser, i tillegg til ingredienser med litt tyggemotstand. Fantastisk kombinasjon vil jeg si!

Mat med mye mikronæringsstoffer og antioksidanter

Nå som det er kaldt og mørkt og vi ikke har like stor tilgang på gode, lokale råvarer er det ekstra viktig å tenke på å inkludere råvarer som inneholder mye mikronæringsstoffer, antioksidanter og helsebringende plantestoffer. Rett og slett for å fylle næringshullene vi får i et såkalt vanlig kosthold.

Purasana gojibær, Purasana hempfrø og granateplekjerner

I tradisjonell Waldorf salat er det mye godt, blant annet eple, selleri og druer. I min oppskrift har jeg brukt deilige og fargerike gojibær istedenfor druer, du kan godt bruke begge deler hvis du ønsker, Jeg har også boostet min oppskrift med næringsrike hemp frø og antioksidantrike granateplekjerner.

Gojibær er rike på både c-vitaminer, antioksidanter, antiinflammatoriske plantestoffer og karotener, i tillegg inneholder de en god del protein, mineraler og sporstoffer. De er også kjente for å inneholde zeastaxanthin som blant annet er supert for å styrke øyene og synet ditt.

Hempfrø inneholder masse mikronæringsstoffer og essensielle fettsyrer og er supre å ha i maten for å gi den litt ekstra næring. I tillegg er de milde og gode på smak og passer til det meste.

Granateplekjerner er kjente for å være svært antioksidantrike, i tillegg til at de inneholder en god del mikronæringsstoffer. De inneholder også blant annet ulike betennelsedempende og antiinflammatoriske plantestoffer og bitterstoffer. Noen av disse stoffene har vist seg å kunne virke både krefthemmende og immunstyrkende, noe som alltid kommer godt med!

Oppskrift Saras Waldorf Salat

3 porsjoner

3 stangselleri kuttede i små terninger

Et helt eple kuttet i små terninger

1 dl valnøtter i biter

1/2 dl Purasana hemp frø

1/2 dl Purasana gojibær

1/3 granateple

Dressing:

125g kokosyoghurt

2 ss Francisco Gomez Extra virgin olivenolje Pigual

1 ss Saft fra en sitron

En god klype urtesalt

1 ss Akasiehonning

Bland sammen alle ingrediensene i en bolle, bortsett fra granateplekjernene og hempfrøene. Rør det godt sammen til alt er jevnt blandet og topp det hele med granateplekjernene og hempfrøene.

Vel bekomme!