Oppskrift På Nydelig, Hjemmelaget Råsjokolade!

Nå er det påskeferie og tid for sjokolade! Lag deg en sunn, næringsrik og superdeilig hjemmelaget påskesjokolade.

 IMG_0990

I dag deler jeg en skikkelig digg og enkel oppskrift på hjemmelaget sjokolade. Dette er oppskriften for deg som ikke har lyst på sukkersjokk i påsken! Sjokoladen jeg deler i dag er smaksatt med ingefær og sitron, som gjør den deilig, frisk og med litt sting! Du kan selvfølgelig velge å smaksette sjokoladen med noe annet. Derfor har jeg også noen tips på hva du ellers kan smaksette sjokoladen, med hvis du ikke har lyst på sitron og ingefær.

Ingefær

download-1

Ingefær er kjent for sine helsebringende egenskaper og har vært brukt innen tradisjonell plantemedisin i årtusener! Det er en varmende urt som blant annet stimulerer blodsirkulasjonen og opptaket av næringsstoffer og plantestoffer, noe som er supert nå som det fortsatt er litt kaldt ute! Siden den har denne fine egenskapen har den ofte vært brukt i kombinasjon med andre urter for å optimalisere opptaket av de aktive stoffene. Ingefær er også betennelseshemmende, antibakteriell, krampeløsende og den er super mot kvalme og bilsyke!

I sjokoladeoppskriften jeg deler i dag vil ingefæren blant annet hjelpe på opptaket av de sunne plantestoffene i råkakaopulveret. Råkakao inneholder som de fleste av dere vet masse lykkestoffer og velværehormoner.

Tips

Har du ikke rå kakaomasse kan du bruke bruke en økologisk mørk sjokolade, for eksempel Green And Blacks 70%.

Søtstoff

IMG_0983

I sjokoladen har jeg brukt både Purasana kokossukker og Naturata lønnesirup men du kan også bruke for eksempel honning, yacon eller stevia, hvis du ønsker.

Oppskrift Hjemmelaget Sjokolade Med Ingefær Og Sitron

2 ss Purasana kakaopulver

1 dl Biona kokosolje

1 dl Finhakket kakaomasse eller Green And Blacks Mørk Sjokolade

1 dl Finhakket Saltå Kvarn cashew

1 ss Naturata lønnesirup

1 dl Purasana kokossukker

1 ss Naturata vaniljepulver

En klype Purasana himalayasalt

Smaktilsetning:

Skallet fra en hel økologisk sitron, revet fint

2 ss Sitronsaft fra en økologisk sitron

4 ss Ingefærsaft (jeg pleier å rive den fint uten skall og klemme ut saften)

Fremgangsmåte:

IMG_0981

Smelt kokosolje og kakaomasse eller sjokoladen over et vannbad. Kjør resten av ingrediensene og sjokolade/olje blandingen i en kjøkkenmaskin eller rør til alt er godt blandet.  Fyll i former, eller en stor form, pynt med revet sitronskall og sett i fryser til sjokoladen har stivnet. Husk at sjokoladen smelter i romtemperatur så oppbevar den i kjøleskapet eller fryser til den skal serveres.

IMG_0985

Topping:

Jeg topper ofte min sjokolade med Purasana hampfrø, Purasana kakonibs og Purasana gojibær.

Tips På Smakstilsetning 

Varier med ulike smakstilsetninger for eksempel forskjellige nøtter, friske bær eller tørkede bær!