Deilige, Glutenfrie Rundstykker Med Valmuefrø Og Valnøtter.

Glutenfritt brød inneholder ofte mye usunne kornsorter og i dag deler jeg et superdigg, enkelt og sunnere alternativ!

Jeg fikk en forespørsel for noen uker siden om en oppskrift på et glutenfritt alternativ til brød. Siden jeg ikke spiser noe særlig brød selv lagde jeg en utfordring til meg. Utfordringen var å utvikle en ny oppskrift på glutenfrie, melkefrie rundstykker som ikke heller inneholder egg. Jeg har blitt veldig glad i disse rundstykkene og liker veldig godt smaken av valmuefrøene som preger de. Hvis du ikke liker smaken av valmuefrø kan du alltid sløyfe de, eller bytte de ut til noe du foretrekker.

Purasana Psyllium Pulver

Purasana psyllium pulver er økologisk og omtrent fritt fra smak, smaker veldig lite, noe som gjør det veldig brukervennlig. Det er et fibertilskudd som trekker til seg partikler i tarmen, akkurat som en svamp og styrker tarmbevegelsen og tarmfunksjonen. Pulveret har en evne til å trekke til seg store mengder væske og danne en geléaktig konsistens, det er når det blandes med væske, i nettopp denne konsistensen, som det er gunstig for tarmen og tarmfunksjonen. Bare husk å sørg for å blande psyllium med nok væske sånn at det ikke blir for hardt eller tørt i tarmen.

Psyllium pulveret fungerer også utmerket som bindemiddel i bakverk. I dagens oppskrift har jeg brukt psyllium istedenfor egg og eller gluten.

Oppskrift Glutenfrie Rundstykker Med Vallmuefrø Og Valnøtter

Gir tre stykker store rundstykker

2,5 dl Glutenfrie havregryn

1 dl Tapioka mel

2 dl Bokhvetemel

2 ss Sesamfrø

0,25 dl Valmuefrø

2 ss Purasana psyllium pulver

2 ts Bakepulver

2,5-3 dl vann

1 dl Plantemelk, jeg brukte havremelk men den er ikke 100% glutenfri.

0,5 dl Francisco Gomez extra virgin olivenolje

En god klype Purasana Himalayasalt

En håndfull valnøtter til topping

Rør sammen de tørre ingrediensene først og tilsett deretter vannet, oljen og plantemelken. Rør godt til du får en jevn og godt blandet røre/deig, den skal være litt klissete men likevel kunne formes til tre like store «kaker» med cirka 2-3 cm høyde. Ha de tre kakene på bakepapir og en bakeplate. Press ned valnøtter i kakene før du putter de i ovnen. Bakes i midten ovnen på 175 grader i cirka 45 minutter. De skal være gyldne når de er ferdige.

La de avkjøles litt før du kutter i de og nyt, de er like gode dagen etter som nybakte!