Glow On! Det Aller Beste For Huden Innenfra

Hvordan nære kroppen for å få bedre kvalitet på huden?

pen hud

Huden er et organ akkurat som lever eller nyrer. Hvis kroppen din ikke er i balanse eller hvis du ikke får i deg nok næring vil det vise seg på huden din. I dette innlegget deler jeg eksempler på matvarer, supermat og urter som er spesielt gunstige hvis du ønsker å få bedre kvalitet på huden.

Siden hormonelle ubalanser også påvirker huden anbefaler jeg at du leser mitt tidligere innlegg om hormonsystemet:
https://blogg.sarachacko.no/et-balansert-hormonsystem-nokkelen-til-velvaere/

Hudkvalitet og mat

hud

Det aller viktigste når det gjelder næring til huden og kroppen generelt, er å først og fremst unngå belastende matvarer. Dette har jeg nevnt i flere av mine tidligere innlegg men jeg gjentar siden det er viktig.

Belastende matvarer:

Alkohol

Hvitt sukker

Hvite, raffinerte kornsorter

Raffinert salt

Kaffe

Prosesserte matvarer

Slimdannende matvarer som melkeprodukter.

Matvarer som er tunge å fordøye som for eksempel kjøtt.

Hudpleiende Matvarer:

sunne grønnsaker

Inkluder masse grønnsaker og gode kaldpressede oljer!

Fargerike planter, spesielt bær og noen frukter er kjempeviktige for å få penere hud. Fargerike grønnsaker, frukter og bær inneholder sterke plantepigmenter og antioksidanter som hjelper deg å fornye og beskytte huden din. Eksempler på planter og pigmenter: gulrøtter og betakaroten, grønnkål og klorofyll, blågrønne alger og fykocyanin. En bonus er at plantepigmenter også er veldig bra for hjernen. Mange bær inneholder mye C-vitaminer og bioflavonider som også er viktige for hudens kvalitet.

fargerSpiser du mye næringsrik og levende mat vil man kunne se det på huden din og den vil få mer glød. Sørg også for at du får i deg nok mikronæringsstoffer som vitaminer og mineraler. Jeg anbefaler at du inkluderer en alge, for eksempel Supernature Spirulina og en type gress, for eksempel Supernature Greens Of Kamut, i ditt daglige kosthold. Dette er matvarer som er spesielt næringstette samtidig som de er lette for kroppen å ta opp. Spirulina inneholder også en god del betakaroten som jeg nevnte ovenfor. Betakaroten vil hjelpe deg med å beskytte huden din og sørge for at den å få en jevnere brunfarge, når du er i solen.

Det er også viktig at du får i deg nok sunne fettsyrer. Fettsyrer smører huden innefra og hvis du har tørr hud, mangler du sannsynligvis fett. Jeg anbefaler at du tar et tilskudd av fettsyrer hver dag og selv er jeg glad i Amanprana Happy Delight eller for eksempel Udo`s Choice. En annen god olje for huden er olivenolje, så lenge den er kaldpresset og av god kvalitet.

oliven

Glow On Beautysmoothie:

Et eple

2 dl eplejuice eller ananasjuice

En frossen banan

1/4 skrelt agurk

1 dl lakrisrot te

3 ss plantebaserte essensielle fettsyrer

2 ss Purasana spirulina

1/2 dl Purasana aloe vera

Mos alt i stavmikser eller kjør i blender til det er jevnt og nytes umiddelbart! Denne smoothien er virkelig en god og mettende næringsbombe, spesielt satt sammen for huden.

IMG_4006Uren hud:

Opplever du at du har mye uren hud anbefaler jeg virkelig at du kutter ut alt av melkeprodukter, gjærbakst, sukker, kaffe og alkohol. Sørg å få nok hvile og søvn. Jeg anbefaler at du spiser Storborrerot, som er kjent for å hjelpe mot uren hud.

Jeg anbefaler også at du drikker en blanding av kjerringrokk, lakrisrot, mynte og brenneslete og at du spiser Kinesiske Balanse-te tabletter rett før et hovedmåltid. Denne fine kombinasjon av urter vil hjelpe kroppen å kvitte seg med avfallsstoffer.

urtete

Husk også at tarmhelsen din påvirker også huden. Du kan lese mer om tarmhelse i mitt tidligere innlegg:

https://blogg.sarachacko.no/tarmhelse-probiotika-og-fermentering/

I neste innlegg vil jeg skrive om de aller beste hudpleieproduktene du kan bruke, både for å rense og nære huden og selvfølgelig for å få mer glød.

Ønsker alle en fortsatt fin uke og håper jeg ser deg på kurset mitt på torsdag!