
Deler her en skikkelig deilig oppskrift med deilige kremete nudler med en dressing laget av gresskarkjernesmør.
Gresskarkjerner
Gresskarkjerner er både gode og næringstette, de er rike på mineraler, blant annet immunstyrkende zink, sunt fett og en proteiner. De er også rike på aminosyren tryptofan, som virker roende på nervesystemet og demper virkningen av stress i kroppen.

Jeg brukte et gresskarkjernesmør fra Monki/Horizon som smaker helt fantastisk, men du kan også lage ditt eget ved å kjøre gresskarkjerner i en raw food blender til du får et smør.
Purasana Kokosblomstsukker
En annen ting som jeg ofte bruker i matlagingen er kokosblomstsukker, det gir en fin sødme og skaper et mer harmonisk smaksbilde. Kokosblomstsukker er fint fordi det ikke er raffinert, det inneholder faktisk en god del mikronæringsstoffer, i tillegg til at det har en lav GI. Det fungerer også som en smaksforsterker i matlaging, noe som vil heve smaken på maten. Jeg liker også at det er mindre søtt og at det har en karamellaktig smak.
Oppskrift Nudelsalat Med Gresskarkjernesmør Dressing

To porsjoner ferdigkokte risnudler, glassnudler eller shiratake nudler.
Avokado i skiver
Tynne agurkskiver
Noen salatblader
To håndfulle stekte aspargesbønner
En halv rød løk i strimler eller to stk vårløk i strimler
Topping:
Francisco Gomez Olivenolje
Lime
Urtesalt
Koriander
Furikake el ristede sesamfrø
Dressing:
4-5 ss Horizon gresskarkjernesmør
1/2 dl vann
1-2 ss Lima tamari
1 strøken ts hvit miso
Et fedd hvitløk
2 ss Francisco Gomez biodynamisk extra virgin olivenolje
1 ts Purasana kokosblomst sukker
En klype chilli
Saften fra to limebåter
Kjør ingrediensene til dressingen med stavmikser, til en jevn saus. Hell over de ferdigkokte nudlene og bland godt til de er dynkede i dressingen!
Legg opp grønnsakene på en tallerken og hell over nudlene som er dekte med dressingen.
Topp det hele med toppingen.
Nytes umiddelbart!