Nå som kulden har kommet og jeg «craver» noe deilig og varmende i tekoppen er det på tide å dele en nydelig og sunnere versjon av varm kakao!
Som jeg nevnte i mitt forrige innlegg har jeg hatt problemer med å gi slipp på sommeren i år. Det har resultert i at jeg har fortsatt å bade selv om det egentlig er altfor kaldt for meg både i vannet og i luften. Men jeg må si at det er både deilig og forfriskende med et kaldt bad i sjøen! Mange som kjenner meg vet at jeg elsker å være under vann og leke i havet og nå som vinteren er på vei har jeg nektet å gi slipp på badingen, selv om jeg er en av de som fort blir kalde og begynner å fryse. Kanskje det er på grunn av at jeg er halvt indisk?
Uansett bading er definitivt tingen ennå! Hvor lenge det fortsetter vet jeg ikke, jeg fortsetter så lenge jeg syns det er deilig. Kan virkelig anbefales! Sånn rent fysiologisk er det blant annet bra for både immunforsvar, sirkulasjonen og lymfesystemet.
Varmende Og Styrkende Urter!
Noe som virkelig hjelper på kulden er å ha en kopp varmende drikk rett etter jeg har badet. Derfor har jeg alltid med meg en termos med en varmende og deilig drikk som jeg kan drikke med en gang jeg kommer opp fra vannet. Jeg har som regel med meg en kopp chaga og kakao latte med chili, som er oppskriften jeg deler i dag.
Noen ganger har jeg også med meg golden milk med litt ekstra ingefær, den gjør også susen! Oppskriften på golden milk finner du her
Foursigmatic Chaga
Når jeg lager varm kakao med chaga bruker jeg instant chaga pulver fra Foursigmatic som er av super kvalitet. Siden den har så god kvalitet så holder det med en halv pose per gang, med andre ord er veldig lite nok for å få i seg chagaens helsebringende plantestoffer! Chaga er som mange av dere vet en adaptogen og antioksidantrik medisinsk sopp med mange styrkende egenskaper. Jeg har tidligere skrevet et innlegg om chaga her
Du kan selvfølgelig også bruke selvplukket chaga hvis du ønsker det!
Oppskrift Chaga Cacao Coco Chili Latte
1,5 dl Ferdigtrukket sterk Clipper Skinni Mintte te
2 dl EcoMil kokosmelk (drikketype)
1 ts Purasana kokossukker
1/2 pose Foursigmatic chaga
1-2 ts Purasana Raw Kakaopulver
1 ts Biona kokosolje
En klype økologisk chilipulver
En liten klype Purasana Himalayasalt
En dæsj Naturata lønnesirup hvis du ønsker den søtere
Lag først teen litte sterk, du kan også bruke vann men da blir ikke smaken like god. Hell teen over i en kasserolle med resten av ingrediensene. Varm opp alt sammen til kokepunktet og sett kasserollen til siden. Deretter kjører jeg alt med stavmikseren til det blir fluffy med litt skum, før jeg heller over i kopp eller termos.
Nytes umiddelbart etter bading!