Supergod Smoothie Oppskrift Med Essensielle Fettsyrer Og Antioksidanter!

Når du ønsker noe friskt, lett og næringsrikt er det ingenting som er så tilfredsstillende som en god og mettende smoothie!

FullSizeRender

Jeg har superoppheng pĂĄ kombinasjonen fettsyrer, blĂĄbær og acai,om dagen! Jeg putter alt i en smoothie med bĂĄde acai, linfrøolje og hampfrøolje oppi. Dette gjør at smoothien blir full av næringsstoffer, antioksidanter og essensielle fettsyrer. Jeg har tidligere skrevet om antioksidanter her

Essensielle Fettsyrer

Essensielle fettsyrer er Omega-3 og Omega-6, dette er fettsyrer kroppen ikke kan lage selv, uten vi må få i oss de gjennom kostholdet. Dessverre harskner disse fettsyrene veldig fort og det er som regel harske fettsyrer vi får i oss når vi spiser for eksempel nøtter og frø. Det er derfor viktig at spiser litt ekstra essensielle fettsyrer av god kvalitet hver dag, spesielt for barn, men også for voksne selvfølgelig. Essensielle fettsyrer er viktige for samtlige av kroppens funksjoner men spesielt for hjernen, nervesystemet, tarmen, huden og hormonsystemet.

Gode kilder til essensielle fettsyrer er blant annet, hampfrø, linfrø, svartfrø og chiafrø.

RAW Hampfrøolje

hampfrøolje_900x1000-247x274

Hampfrøolje er en utrolig god olje, som har en mild, nøtteaktig smak og den har det vi kaller perfekt balanse mellom omega-3 og 6. Dette er fordi den har omtrent samme omega-3/6 balansen som vi mennesker har behov for. I tillegg er hamp en hardfør plante som er enkel ĂĄ dyrke pĂĄ en bærekraftig mĂĄte og vi kan bruke alle deler av planten til mye annet enn bare mat. Blant annet brukes fibrene i planten til klær og planten kan ogsĂĄ brukes til ĂĄ lage blant annet papir og sterke, bærekraftige materialer til ĂĄ bygge hus. Med andre ord noe som er perfekt for bĂĄde miljøet og økonomien.

Hampfrøolje av god kvalitet kan hjelpe mot blant annet, adferdsrelaterte lidelser, eksem, søvnproblemer og svekket immunforsvar.

Oppskrift Nærende Frokostsmoothie Rik På Omega-3

IMG_8461

1 dl Avkjølt te av Clipper Skinni Vanilli

1 dl EcoMill Mandelmelk

2 ss Naturata linfrøolje

2 ss RAW Hempfrøolje

1 dl Frosne blåbær

2 ss Purasana Acai

En hĂĄndfull Purasana Ultramix Berries

En frossen økologisk banan

Kjør alle ingredienser i en kraftig blender eller i en Nutribullet, til alt er jevnt. Jeg topper smoothien med nøtter Purasana Ultramix Berries, Purasana kakaonibs for ekstra næring og crunch!

IMG_8463