Mat, helse og livsstil

Enkel Og Supergod Smoothieoppskrift Med Masse Omega-3!

Når du ønsker noe friskt, lett og næringsrikt er det ingenting som er så tilfredsstillende som en god og mettende smoothie!

FullSizeRender

Nå er det sånn at jeg fortsatt har superoppheng på kombinasjonen fettsyrer, blåbær og acai, jeg spiser en god del av det om dagen! Har hatt «cravings» på dette en god stund nå.

Selvfølgelig har jeg alt i en smoothie og da har jeg både acai, linfrøolje og hampfrøolje oppi. Dette gjør at smoothien blir stappet med både næringsstoffer, antioksidanter og fettsyrer, noe som jeg ellers ikke vil få i meg så mye av i «vanlig» mat.

Jeg har skrevet om antioksidanter og Purasana acai i et tidligere innlegg, her

Essensielle Fettsyrer

Essensielle fettsyrer er Omega-3 og Omega-6, dette er fettsyrer kroppen ikke kan lage selv, uten vi må få i oss de gjennom kostholdet. Dessverre harskner disse fettsyrene veldig fort og det er som regel harske fettsyrer vi får i oss når vi spiser for eksempel nøtter og frø. Det er derfor viktig at spiser litt ekstra essensielle fettsyrer av god kvalitet hver dag, spesielt for barn, men også for voksne selvfølgelig. Essensielle fettsyrer er viktige for samtlige av kroppens funksjoner men spesielt for hjernen, nervesystemet, tarmen, huden og hormonsystemet.

Gode kilder til essensielle fettsyrer er blant annet, hampfrø, linfrø, svartfrø og chiafrø.

RAW Hampfrøolje

hampfrøolje_900x1000-247x274

Hampfrøolje er en utrolig god olje, som har en mild, nøtteaktig smak og den har det vi kaller perfekt balanse mellom omega-3 og 6. Dette er fordi den har omtrent samme omega-3/6 balansen som vi mennesker har behov for. I tillegg er hamp en hardfør plante som er enkel å dyrke på en bærekraftig måte og vi kan bruke alle deler av planten til mye annet enn bare mat. Blant annet brukes fibrene i planten til klær og planten kan også brukes til å lage blant annet papir og sterke, bærekraftige materialer til å bygge hus. Med andre ord noe som er perfekt for både miljøet og økonomien.

Hampfrøolje av god kvalitet kan hjelpe mot blant annet, adferdsrelaterte lidelser, eksem, søvnproblemer og svekket immunforsvar.

Oppskrift Nærende Frokostsmoothie Rik På Omega-3

IMG_8461

1 dl Avkjølt te av Clipper Skinni Vanilli

1 dl EcoMill Mandelmelk

2 ss Naturata linfrøolje

2 ss RAW Hempfrøolje

1 dl Frosne blåbær

2 ss Purasana Acai

En håndfull Purasana Ultramix Berries

En frossen økologisk banan

Kjør alle ingredienser i en kraftig blender eller i en Nutribullet, til alt er jevnt. Jeg topper smoothien med nøtter Purasana Ultramix Berries, Purasana kakaonibs for ekstra næring og crunch!

IMG_8463

 Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *