Enkel, God Og Næringsrik Førjulsmiddag, For Deg Som Vil Ha En Pause Fra Julematen!

Nå er det tid for julemat og derfor tenkte jeg dele noen superenkle, plantebaserte og digge alternativer til den vanlige julematen!

IMG_4624

I dagens innlegg er det enkelt, godt og næringsrikt som står på menyen. Jeg deler oppskriften på et deilig middagsmåltid med noen gode plantebaserte retter. Så kan du selv kan velge hvordan du vil kombinere de og hvilke du ønsker å lage!

Massert Grønnkål/Rødkål!

photo-1507639451670-111c698d43a0

Bruk bare tre dl finhakket kål etter eget ønske, nå i disse juletider er rødkål en super råvare å velge siden den er så næringsrik! Jeg skriver hvilke råvarer jeg har brukt i oppskriftene.

Ha den finhakkede kålen i en bolle med litt Naturata urtesalt eller Purasana himalaysalt, en 1/2 ts Purasana kokossukker, saften fra en sitronbåt og to ss Francisco Gomez biodynamiske olivenolje.

Saltå Kvarn Grønne Linser

last ned (1)

Saltå Kvarns grønne linser er økologiske og enkle å tillage siden du ikke trenger å bløtlegge de først. I tillegg har de ikke lang koketid, så her er det virkelig enkelt og næringsrikt som gjelder! Linser er supre hvis du ønsker å få langvarig, stabil energi og holde blodsukkernivåene stabile. De er også rike på både protein, fiber, jern og folat. Siden de er milde på smak passer de til det meste.

Grønne Linser Med Søtpotet

photo-1503838922633-d7892c7a2bc0

3 dl Ferdigkokte Saltå Kvarn grønne linser

En stor ferdigbakt søtpotet i biter, jeg skreller og kutter søtpoteten i biter, deretter baker jeg den i ovnen i 35-40 minutter på 175 grader med litt Naturata urtesalt og Biona kokosolje

3 Sjalottløk, finhakkede

2-3 ss Biona kokosolje

2 Fedd hvitløk, finhakkede

En klype Naturata urtesalt

Fres sjalottløken i kokosoljen, tilsett deretter linsene, hvitløken og søtpotet. La det surre i et par minutter før servering.

Biona Villris Miks

last ned

Villris er en skikkelig næringsbombe som er veldig rikt på fiber i tillegg til at det inneholder en god del proteiner. Villris inneholder også en god del mikronæringsstoffer, for eksempel fosfor, sink, folat, A-vitamin, C-vitamin og E-vitamin. Det smaker veldig godt og har en nøtteaktig smak og er ikke like søtt som for eksempel vanlig ris. Sammenlignet med vanlig ris er villris et mye bedre alternativ, både når det gjelder næring og er et bedre alternativ for blodsukkeret. Vanlig ris inneholder nemlig mindre mengder mikronæringsstoffer og mye større konsentrasjoner av stivelse og raske karbohydrater!

Villris Med Rødbeter Og Spinat

photo-1533231040102-5ec7a63e6d0a

3 dl ferdigkokt Biona villris miks med rød, brun og villris eller vanlig villris

2 Ferdigbakte rødbeter, hakkede i biter, jeg legger helt enkelt rødbetene i ovnen med skall på i 35-40 minutter på 200 grader, deretter skreller jeg de og kutter de i biter.

4 Sjalottløk finhakkede

4 Never spinat

2-3 Fedd hvitløk finhakkede

3 ss Finhakket frisk rosmarin

2-3 ss Biona kokosolje

En klype Naturata urtesalt

1/2 ts Purasana kokossukker

En klype sort pepper

En klype chili

Fres sjalottløken til den er mør, tilsett deretter spinaten og la den bli myk. Deretter er det bare å tilsette den ferdigkokte risen, hvitløken og resten av krydderne. Ha oppi rødbetene helt til slutt og server med linsene og den masserte kålen.

Bon Appetit!

Restemat tips:

IMG_4681

Jeg hadde rett og slett både linsene og villrisen med rødbeter i en panne med kokosolje og litt ekstra hvitløk, varmet de opp og tilsatte 1,5 dl EcoMil kokosmelk den sykere typen, lot det surre i noen minutter til det var gjennomvarmt og serverte det umiddelbart!

0

 Superdigg!