Spirer Er Noe Av Det Beste Du Kan Spise!

Spirer er noe av det beste du kan spise. Supermat som gir kroppen masse nĂŠring og livskraft!

download-2

Herregud som jeg gleder meg til varmere tider, mindre klÊr, joggesko og mer sol! Jeg elsker vÄren og sommeren, endelig er vi pÄ god vei. Da blir det tid for lettere og friskere mat, mer salater, enda mer smoothies og frukt pÄ meg. Satser pÄ at det blir en skikkelig bra sommer i Är ogsÄ.

images-1

Spirer

Å spise spirer er virkelig den perfekte mĂ„ten Ă„ fĂ„ i seg masse nĂŠringsstoffer pĂ„, de er enkle Ä lage, de er billige og kan spises til det meste!

images

Noe av det aller beste med spirer er at de er lette for kroppen Ä fordÞye samtidig som de inneholder masse nÊringsstoffer, dette er et av mine hovedfokus nÄr det gjelder kosthold. Du fÄr i deg masse nÊring uten at det tÊrer pÄ kroppens resurser og det gir bÄde deg og kroppen et overskudd!

I dag deler jeg tips pÄ hvordan du kan spire selv hjemme, enkelt og greit. Vi trenger som sagt alltid Ä fÄ i oss ekstra livskraft nÄ som vÄren er pÄ vei.

images-2

Mine favorittspirer er uten tvil mungbÞnnespirer, de er milde pÄ smak, enkle Ä spire og inneholder masse mikronÊringsstoffer! MungbÞnnespirer er blant annet rike pÄ bÄde magnesium, jern, kobber, zink, kalium og mangan! De er ogsÄ rike pÄ C-vitamin, K-vitamin og noen B-vitaminer, for eksempel folat. Disse deilige spirer inneholder ogsÄ en god del protein, akkurat som alle andre spirer, perfekt hvis du trenger litt ekstra planteprotein i kosten.

Spirer, Helsebringende Mat!

images-1

Andre eksempler pÄ gode, nÊringsrike og lettfordÞyelige spirer er brokkolispirer, solsikkespirer og reddikspirer! Brokkolispirer er kjente for Ä inneholde masse sunne plantestoffer, i tillegg til masse mikronÊringsstoffer. Blant annet inneholder brokkolispirer store mengder glucoraphanin som blir omdannet til sulforaphane i kroppen og som beskytter cellene fra Ä utvikle kreft. Husk at dette ikke er en kur, har du behov for hjelp anbefaler jeg at du rÄdfÞrer deg med en lege.

FremgangsmÄte:

download-4

Skyll 1 dl bĂžnner, linser eller kikerter og blĂžtlegg over natten. Hell bort vannet og skyll dem igjen. Hell over bĂžnnene eller linsene i et syltetĂžyglass og la den stĂ„ under et hĂ„ndkle, gjerne et sted det er varmt, bare pass pĂ„ at det ikke blir for tĂžrt og at vannet har runnet av ordentlig. Skyll bĂžnnene flere ganger per dag, gjerne tre ganger. Etter 3 – 5 dager er spirene ferdige, jeg liker de best helt i begynnelsen, nĂ„r de akkurat har fĂ„tt en hale. Spirene oppbevares i kjĂžleskap etter at de er ferdige.

Husk at enkelte batcher av bĂžnner eller linser ikke spirer, da er det bare Ă„ koke de istedenfor!