Den Medisinske Soppen Chaga!

Inonotus_obliquus

Det er ikke så rart at chaga har blitt populær i det siste, den er nemlig utrolig rik på helsebringende plantestoffer.

Chaga

Chaga er styrkende, gir deg langvarig, stabil energi og styrker immunforsvaret. Den demper også søtbehovet, og bitterstoffene i soppen stimulerer fordøyelsen, noe jeg også setter stor pris på. Chaga kalles for kongen av soppene og ble brukt i både Kina, Russland, her i Skandinavia og av de Nord Amerikanske indianerne.

IMG_6186

Chaga har mange helsebringende egenskaper, den er mineralrik, den inneholder blant annet betaglukaner og polysakkarider, SOD superoksid dismutase, betulin og betulinsyre. Plantestoffene i Chaga har mange egenskaper, de virker blant annet virushemmende og kan virke både krefthemmende, i tillegg til at de virker stabiliserende på blodsukkeret. Polysakkaridene i Chaga er også gunstige for hjerte og karsystemet. Chaga er også veldig rik på både antioksidanter og bitterstoffer og den er en adaptogen urt, noe som innebærer at den virker styrkende på kroppens evne til å håndtere stress.

IMG_5403

2 Comments

 1. Susan Hegelstad

  Eg vil kjøpe Lions Mane drikk eller tabletter, men har problemermed kjøp av dette her i norge!! Kan du hjelpe meg? Har kjøpt på iHerb, men toll var veldig dyrt!!

  • Hei:)
   Dessverre er det vanskelig å få tak i her i Norge. Jeg skulle ønske det var lettere, men eneste alternativet er å bestille på nett.
   Beklager at jeg ikke kunne bidra mer.
   Vennlig hilsen,
   Sara