Den Perfekte Sommerkaken Er Både Superfresh, Glutenfri Og Helt Plantebasert!

Det er endelig sommer og noe jeg syns er det beste med sommeren er gode råvarer og fresh sommermat. Dette inkluderer selvfølgelig også friske og deilige desserter!

Oppskriften jeg deler i dag er helt plantebasert og glutenfri. Den er rik på både antioksidanter, essensielle fettsyrer, supermat og den smaker den helt nydelig! Den er enkel, den tar litt tid å lage men det er verdt bryet.

Superfresh cheesecake med acai og superbær 

20 cm springform

8-10 porsjoner

Bunnen

1,75 dl Glutenfrie havregryn

1,75 dl Mandelmel

0,75 dl Økologisk og kaldpresset kokosolje

1,5 dl Purasana kokosblomstsukker

2 Toppede spiseskjeer mandelsmør

3 ss Purasana råkakaopulver

1 ts Vaniljepulver

4 ss Purasana hempfrø

2 ss Lønnesirup

2 ss Kokosmasse

En god klype Purasana Himalayasalt

Kle en springform med bakepapir. Bland sammen alle ingrediensene til bunnen i en bolle eller i en kjøkkenmaskin/foodprosessor (ikke blender), til alt er godt blandet. Klapp så ut røren på bakepapiret i springformen og putt i fryseren til den stivner.

Fyll

330 ml Kokosmelk (vanlig full fat til matlaging)

125 g Kokosyoghurt

1,25-1,5 dl Knuste (viktig) Purasana chiafrø

1,5 dl Purasana kokosblomst sukker

3 ss Sitronsaft

Skallet fra to sitroner

3 ss Purasana acaipulver

2 ss Lønnesirup

3 ss Purasana gojibær

125g Frosne jordbær eller bringebær

2 dl Frosne blåbær

3 ss Agar agar pulver

To ts Vaniljepulver

En god klype Purasana Himalayasalt

Ha kokosmelken i kjøleskapet i minimum to timer, pisk den deretter til krem. Bruk elvisp.

Varm opp de frosne bærene i en kasserolle med agar agar, kokosblomstsukker, lønnesirup og gojibær. Rør godt til bærene er varme og røren begynner å tykne. Mos alle ingrediensene, enten med stavmikser eller for hånd. La røren avkjøles til romtemperatur og rør inn imellom.

Tilsett knuste chiafrø, salt, kokosyoghurt, acaipulver, sitronskall, sitronsaft, vaniljepulver i den piskede kokoskremen og pisk til en fluffy og jevn blanding. La kremen stå en stund imens røren med bærene avkjøles. 

Pisk kremen inn imellom sånn at de knuste chiafrøene blander seg og stivner jevnt over i kremen.

Tilsett til slutt de romtempererte bærene og pisk til alt er en tykk, jevn og fluffy blanding. Hell røren over den nå stive bunnen i springformen og oppbevar i fryser til den har stivnet.

Sjokoladesaus

En plate god økologisk, mørk sjokolade, feks Green n Blacks 70%
En ss Kaldpresset, økologisk kokosolje
En god klype Purasana Himalayasalt
2 ss Naturata lønnesirup
2-3 ss EcoMil kokosmelk

Fremgangsmåte:

Smelt kokosoljen og sjokoladen over vannbad. Tilsett deretter resten av ingrediensene og rør godt til blandingen tykner og blir en jevn saus.

Ta ut kaken og sett i kjøleskapet en til to timer før servering, pynt kaken med friske bær, la sjokoladesausen renne i en tynn stråle øver kaken sånn at det blir tynne sjokoladestriper over bærene og topp med litt hemp frø, rett før servering.