Vidudenderroten Gurkemeie!

Gurkemeie er en fantastisk rot som er bra for mange av kroppens funksjoner. Innen tradisjonell urtemedisin er gurkemeie en av de mest brukte hjelpemidlene for betennelser og smertetilstander.

images-1

Gurkemeie inneholder et stoff som heter curcumin som er et av de mest betennelseshemmende stoffene du finner i naturen. Den hjelper blant annet på tarmfunksjonen og fordøyelsen, den styrker immunforsvaret, men den er mest kjent for å hjelpe mot betennelser, smertetilstander og slitasjetilstander i muskler og ledd. I India har gurkemeie vært brukt innen matlaging og ayurvedisk medisin i over 4000 tusen år, der er den kjent for sin gode og spesielle smak, i tillegg til sine helsebringende egenskaper. Hvis du skal spise gurkemeie for sine helsebringende egenskaper anbefaler jeg at du kombinerer den med noe som sørger for at de aktive plantestoffene i gurkemeie blir tatt opp av kroppen.

Oppskrift Golden Milk

IMG_0942

1 toppet ts Purasana rå curcuma pulver

1 dl urtete, for eksempel lakrisrot te eller vann

2,5 dl EcoMill kokosmelk

1 ts Biona kokosolje

En klype ingefærpulver

En klype Naturata vaniljepulver

En klype sort pepper

En klype kardemomme

En klype Purasana himalayasalt

1 toppet teskje honning (valgfritt)

Varm opp te med kokosolje, gurkemeiepulver og de andre krydderne. Tilsett kokosmelken når det er like før kokepunkt og rør godt. La alt sammen varmes opp til rett under kokepunkt, tilsett honning og kjør alle ingrediensene med en stavmikser til det dannes et deilig skum og alt er godt blandet.