Nydelige Lag Med Sjokolademousse Og Kokoskrem Til Dessert!

Denne desserten er en favoritt hos meg, med flere lag av «creamy fluffyness» som smaker helt nydelig!

Sjokolade og kokoskrem er enkelt å lage, du må bare finne en kokosmelk som er tykk nok til å kunne piskes til fløte!

Purasana Råkakao Pulver

Jeg bruker råkakaopulver fra Purasana der kakaobønnene kun er tørkede, ikke oppvarmede, da sørges det for at de viktige næringsstoffene og plantestoffene i kakaoen ikke blir ødelagte. Visste du forresten at råkakao inneholder en god del magnesium og har vist seg kunne være forebyggende mot hjerte og kar sykdommer? Råkakao inneholder også sterke antioksidanter og stoffer som stimulerer ulike funksjoner i hjernen, som for eksempel, serotonin, dopamin og anandanmide!

Kokoskrem

For at du skal få en ordentlig god og fluffy krem av kokosmelken er det viktig at du har den i kjøleskapet i minimum to timer før du pisker den. Jeg syns den blir best ved å la den stå en halvtime til i kjøleskapet, når jeg har lagd den ferdig, så pisker jeg den litt til, rett før servering.

Oppskrift Heavenly Layers Dessert

2 porsjoner

En pakke feit kokosmelk 330 ml

5-6 ss Purasana kokosblomstsukker

2 ss Purasana Råkakaopulver

1/3 ts Purasana Himalayasalt

1 ts Naturata vaniljepulver

Følg anbefalt fremgangsmåte ovenfor og pisk godt den avkjølte kokosmelken til den er luftig og jevn. Jeg bruker en elhåndvisp, som gir bra resultater. Tilsett kokosblomstsukker, salt og vanilje i kremen og pisk litt til, deretter deler du kremen i to like deler og tilsetter kakaopulveret i den ene bollen og pisker til alt er godt blandet. Ha begge bollene i kjøleskapet i minimum en halvtime til og pisk opp begge kremene litt rett før servering.

Sjokoladesaus:

1/2 Green N Blacks 70 % sjokolade

1 ss Kaldpresset økologisk kokosolje

1 ss Naturata lønnesirup

2-3 ss EcoMil kokosmelk (drikketype) syns denne gjør at sausen blir best men du kan også bruke litt av den du skal piske til krem, før du har pisket den.

En klype Purasana Himalayasalt

Smelt sjokoladen og kokosoljen over et vannbad og tilsett lønnesirup, salt og kokosmelk når alt er smeltet. Rør godt til du får en kremete konsistens på sausen å ha den i bunnen av et glass. Deretter kan du legge til sjokoladekremen og kokoskremen og toppe alt med noe godt og «crunchy» til slutt.

Forslag til topping:

Hakkede nøtter, Purasana kakaonibs, bittelitt lønnesirup, karamelliserte nøtter, bær eller revet sjokolade.

Jeg liker å servere denne desserten til for eksempel iskrem, stekte bananer eller helt vanlige bananer i skiver. Her er det bare å leke seg frem!